Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner
Dyrk en blomstereng

Ved at udskifte hele eller dele af græsplænen med skønne blomster, skaber du en nem og smuk have, der tiltrækker bier, humlebier og sommerfugle. Her lærer du, hvordan du dyrker en blomstereng i baghaven og får tips til færdigpakkede blomsterblandinger.

Læs mere
Dyrk tagetes for en bedre jord

Tagetes, også kaldet fløjsblomst, er en letdyrket, etårig plante, der blomstrer langt ind i efteråret. Mange planter tæt sammen giver et smukt blikfang, mens rødderne udskiller et stof, der holder jorden sundere.

Læs mere
Så og dyrk solsikker

Solsikker kan dyrkes i mange varianter, fra de høje fritstående solsikker til minisolsikker, der pynter i blomsterbede og krukker. De er meget smukke og holdbare som afskårne blomster. Uden den store indsats fra dig, der dyrker dem, blomstrer solsikken fra sensommeren til det tidlige efterår.

Læs mere
Dyrk uden at grave

"No dig" kaldes trenden med at dyrke uden at skulle grave og vende rundt i jorden i haven. Metoden er faktisk gammel og kan bruges til hurtigt at lave et godt plantebed direkte på græsplænen. Så enkelt er det.

Læs mere
Dyrk ærteblomster - fra frø til buket

Ærteblomster er sommerblomsten, der forstår at skabe dyrkningsglæde. Med en fantastisk duft og fremtoning vækker den passion og en intens samlerlyst. Forspir dine ærteblomster indendørs eller dyrk dem på friland, når jorden er opvarmet.

Læs mere
Dyrk agurker indenfor

En spændende trend er at dyrke spiselige afgrøder indendørs store dele af året. Her fortæller vi dig, hvordan du kan skabe grønne agurkegardiner og høste saftige frugter fra dine vindueskarme.

Læs mere
ARTIKEL 1-6 116.1 2 3 4  Næste »  | Vis alle 

Ugens Frøsort

Glamourøs kornblomst

Den gammeldags kornblomst minder om barndommens somre, hvor solen altid skinnede fra en klar, blå himmel, der matchede farvetonen på kornblomsterne på engen. Men denne særlige blomst kommer i mange flere farver end det - alle lige smukke. Kornblomsten 'Red Boy' bringer lidt glamour til sommerromantikken med sine skinnende hindbærrøde, luftige blomster. De ser ud til at sende en kæk besked om at turde tage chancer og at overraske betragteren. I mylderet på en klassisk sommereng er 'Red Boy' en oplagt holdspiller, men blomsten kan også sprede elegance i sommerbedet i haven. Som snitblomst er kornblomsten et fint indslag i en blandet, frisk buket eller som en hel buket, der er smuk at tage ind og tørre til vinteren.

2024-05-26

Fest for insekterne

Når bierne skal til fest, drømmer de om pollen og nektar på menuen. Lad os invitere dem ved at skabe plads til enkle, åbne blomster, der byder insekter velkommen til at slå sig ned og nyde et festligt måltid. I samme øjeblik opstår naturens magi, når blomsterne bliver bestøvet, og livets cyklus fortsætter. Blomsterblandingen 'Bivækst' giver dig et komplet festkoncept for bier og andre bestøvere. Frøene vil vokse sig store til en skøn blanding af sommerblomster med hjulkrone, kornblomst, ridderspore, hørblomst og mange andre af vores smukkeste etårige blomster. Under blomsternes beskyttelse kan en skål med vand med en lille sten i midten give de små flyvende, summende væsener en oase til hvile, afkøling og en forfriskende slurk at drikke, før de flyver videre til næste festmåltid.

2024-05-19

Fest for humlebier

Så længe den gyldne løvemund 'Rocket Golden' ikke har nogen bestøvende gæster på besøg, holder den sine blomster lukkede. Inde i den lækre hule af blade lokker pollen og nektar til sommerfest. En lille bi flyver forbi og banker forsigtigt på, men bliver ikke lukket ind. Nu lander i stedet en buttet humlebi ved løvens mund, som gæstfrit åbner sig. Vel inde, tumler humlebien rundt, indtil den igen vælter ud af blomsten med luftige pollenbukser på de små ben. Det kræver en vis kraft at åbne løvemundsblomsten op, hvilket gør adgang til den lækre pollen eksklusiv for humlebier og tungere bier. Så din 'Rocket Golden' indendørs om foråret, plant den ud i store klynger i blomsterbedet eller krukker og inviter humlebierne til fest.

2024-04-28

Krydret elegance

For dig, der endnu ikke har prøvet sareptasennep 'Crimson Red', venter en dejlig opdagelse. Hvis den elegante peberagtige og krydrede aroma skulle beskrives med en farve, ville den sandsynligvis være dyb rød, ligesom farven på de smukke fligede blade hos 'Crimson Red'. Smagen er netop krydret - uden at være påtrængende, men oplevelsen i ganen er mild på trods af intensiteten. Når du først har opdaget en grøntsag, der både er let at dyrke, sund og lækker, ville det så ikke være ren lykke at have adgang til den hele tiden? Med 'Crimson Red' finder du netop lykken, da denne velsmagende sareptasennep kan høstes året rundt. Dyrk den udendørs om sommeren og i vindueskarmen, når kulden kommer - så er du altid sikret en elegant farve og god smag til alle dine salater.

2024-04-21

Barnlig planteglæde

Radisen er en finurlig, lille grøntsag. Frøene når knap at blive dækket med jord, før spirerne vækkes til live indeni. Den utålmodige kan glæde sig over, hvor hurtigt de små, grønne spirer trænger frem i lyset, og fra de første blade er radiserne fyldt med stærke smagsnuancer. Små, runde rødder udvikler sig hurtigt lige under jordoverfladen, og snart stikker den øverste del op over jorden som en lille ø i havet. Når frøene er fra radisen ’Easter Egg’, farves bedet af små øer i rød, gul, hvid, rosa og purpur. Træk et helt bundt op, og føl, hvordan den barnlige glæde ved at dyrke bliver vækket af de fantasifulde rødder i forskellige farver. Charmerende ’Easter Egg’ vækker også haveglæden hos unge gartnere – dyrk radiserne sammen med børn i køkkenhaven, krukker og plantekasser, så kan I høste farvestrålende radiser sommeren lang.

2024-03-31

Blomsterbedets storcharmør

Tillad os at præsentere en rigtig charmør fuld af pep og farverige løjer. Valmuen ’Rose Feathers’ tager blomsterbedet med storm og efterlader ingen uberørt med sin ustyrlige, men dog stilsikre frisure. I nuancer fra glamourøs kirsebærrød til romantisk hindbærfarvet samles frynsede, fjeragtige kronblade sig til en utroligt smuk blomst. ’Less is more’ er ikke stilen hos ’Rose Feathers’. Med et glimt i øjet og barnlig livsglæde tiltrækker denne spektakulære valmue sig alles opmærksomhed. Det bedste, vi haveelskere kan gøre, er at slentre ud i haven med en kop kaffe, slå os ned ved siden af blomsterbedets storcharmør og nyde en stund i selskab med den skønhed, naturen har skabt.

2024-03-24

Skinnende skyer

Måske er dette begyndelsen på et vidunderligt nyt venskab blandt latyrus. På lange stilke udfolder 'Spencer Nimbus' sine blomster, der minder om regntunge skyer. Elegante sølvhvide kronblade med blåviolet farve langs kanterne, en tone, der ïøvrigt blot bliver dybere i takt med at blomsten modnes. Nimbus er det latinske ord for skyer, der varsler et vejromslag med regn. På en overskyet sommerdag får farveskalaen på 'Spencer Nimbus' en dramatisk karakter, men når solens stråler bryder igennem skydækket, forvandles blomsterne til skinnende skyer i afdæmpede farver. Forspir dine latyrus, eller ærteblomster, som vi også kalder dem, om foråret for at sikre en tidligere blomstring af sommerens mest velduftende og rigtblomstrende etårige skønhed.

2024-03-17

4.6/5 (10675)
2024-06-14
Jeg var skeptisk i starten, fordi jeg ikke kendte butikken, men leveringen var hurtig og meget godt pakket ind. Sået med det samme og de første små planter tør allerede komme ud. Hvad kunne være bedre? Jeg vil bare være glad nu og gemme butikken for mig selv.
- Marion W
2024-06-13
Rigtig godt frøsortiment!
- Unni r
2024-06-12
Meget hurtig levering!!! Gode priser! Godt udvalg!
- Cathrine W
2024-06-12
Ser ud til at være godt selvom det er lidt tidligt at vide hvordan høsten bliver 😀 hurtig levering og produkterne er godt pakket ind så de ikke tager skade.
- Ann A
2024-06-12
God behandling, hurtig levering
- Annica A
2024-06-12
Hurtig levering
- Anneli
2024-06-11
Hurtig levering
- Hans S
2024-06-11
Gode frø og hurtig levering.
- Linda V
2024-06-11
Så mange spændende frø og hurtig levering.
- Lisbeth T
2024-06-11
Hurtig og god service, som er lige det du ønsker.
- Arne C
2024-06-11
Hurtig og korrekt levering, købte et vandingsanlæg
- Johan Å
2024-06-11
Hurtig at få frø hjem, god kvalitet.
- Camilla G
2024-06-10
Hurtig levering
- Anna-karin S
2024-06-10
Du finder altid interessante frø hos Impecta, og de er altid af høj kvalitet. Indtil videre har jeg ikke oplevet, at frø fra dem ikke spirer.
- Björn-Marcus S
2024-06-10
Fine frøposer og fine råd
- Linda T
2024-06-10
Yderst tilfreds med gode spirevillige frø 👏😊 samt levering og service 😊
- Britt I
2024-06-10
Hurtig levering, bredt udvalg
- Lena S
2024-06-10
Jeg har altid haft succes med mine dyrkninger, når jeg brugte frisk frø fra Impecta og normalt når jeg havde frøene liggende hen over vinteren. Det synes jeg er en god vurdering. Derudover har de et godt sortiment. Masser at vælge imellem!
- Gun K
2024-06-10
Manglende frøpose ved levering. E-mailet og en ny taske blev sendt. Godt hurtigt svar fra kundeservice. Fantastisk.👍
- Gunilla N
2024-06-10
Hurtig og pålidelig.
- Per S
Are you in the right place?
Continue to impecta.dk