Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner
Dyrk en blomstereng

Ved at udskifte hele eller dele af græsplænen med skønne blomster, skaber du en nem og smuk have, der tiltrækker bier, humlebier og sommerfugle. Her lærer du, hvordan du dyrker en blomstereng i baghaven og får tips til færdigpakkede blomsterblandinger.

Læs mere
Dyrk tagetes for en bedre jord

Tagetes, også kaldet fløjsblomst, er en letdyrket, etårig plante, der blomstrer langt ind i efteråret. Mange planter tæt sammen giver et smukt blikfang, mens rødderne udskiller et stof, der holder jorden sundere.

Læs mere
Så og dyrk solsikker

Solsikker kan dyrkes i mange varianter, fra de høje fritstående solsikker til minisolsikker, der pynter i blomsterbede og krukker. De er meget smukke og holdbare som afskårne blomster. Uden den store indsats fra dig, der dyrker dem, blomstrer solsikken fra sensommeren til det tidlige efterår.

Læs mere
Dyrk uden at grave

"No dig" kaldes trenden med at dyrke uden at skulle grave og vende rundt i jorden i haven. Metoden er faktisk gammel og kan bruges til hurtigt at lave et godt plantebed direkte på græsplænen. Så enkelt er det.

Læs mere
Dyrk ærteblomster - fra frø til buket

Ærteblomster er sommerblomsten, der forstår at skabe dyrkningsglæde. Med en fantastisk duft og fremtoning vækker den passion og en intens samlerlyst. Forspir dine ærteblomster indendørs eller dyrk dem på friland, når jorden er opvarmet.

Læs mere
Dyrk agurker indenfor

En spændende trend er at dyrke spiselige afgrøder indendørs store dele af året. Her fortæller vi dig, hvordan du kan skabe grønne agurkegardiner og høste saftige frugter fra dine vindueskarme.

Læs mere
ARTIKEL 1-6 115.1 2 3 4  Næste »  | Vis alle 

Ugens Frøsort

Krydret elegance

For dig, der endnu ikke har prøvet sareptasennep 'Crimson Red', venter en dejlig opdagelse. Hvis den elegante peberagtige og krydrede aroma skulle beskrives med en farve, ville den sandsynligvis være dyb rød, ligesom farven på de smukke fligede blade hos 'Crimson Red'. Smagen er netop krydret - uden at være påtrængende, men oplevelsen i ganen er mild på trods af intensiteten. Når du først har opdaget en grøntsag, der både er let at dyrke, sund og lækker, ville det så ikke være ren lykke at have adgang til den hele tiden? Med 'Crimson Red' finder du netop lykken, da denne velsmagende sareptasennep kan høstes året rundt. Dyrk den udendørs om sommeren og i vindueskarmen, når kulden kommer - så er du altid sikret en elegant farve og god smag til alle dine salater.

2024-04-21

Barnlig planteglæde

Radisen er en finurlig, lille grøntsag. Frøene når knap at blive dækket med jord, før spirerne vækkes til live indeni. Den utålmodige kan glæde sig over, hvor hurtigt de små, grønne spirer trænger frem i lyset, og fra de første blade er radiserne fyldt med stærke smagsnuancer. Små, runde rødder udvikler sig hurtigt lige under jordoverfladen, og snart stikker den øverste del op over jorden som en lille ø i havet. Når frøene er fra radisen ’Easter Egg’, farves bedet af små øer i rød, gul, hvid, rosa og purpur. Træk et helt bundt op, og føl, hvordan den barnlige glæde ved at dyrke bliver vækket af de fantasifulde rødder i forskellige farver. Charmerende ’Easter Egg’ vækker også haveglæden hos unge gartnere – dyrk radiserne sammen med børn i køkkenhaven, krukker og plantekasser, så kan I høste farvestrålende radiser sommeren lang.

2024-03-31

Blomsterbedets storcharmør

Tillad os at præsentere en rigtig charmør fuld af pep og farverige løjer. Valmuen ’Rose Feathers’ tager blomsterbedet med storm og efterlader ingen uberørt med sin ustyrlige, men dog stilsikre frisure. I nuancer fra glamourøs kirsebærrød til romantisk hindbærfarvet samles frynsede, fjeragtige kronblade sig til en utroligt smuk blomst. ’Less is more’ er ikke stilen hos ’Rose Feathers’. Med et glimt i øjet og barnlig livsglæde tiltrækker denne spektakulære valmue sig alles opmærksomhed. Det bedste, vi haveelskere kan gøre, er at slentre ud i haven med en kop kaffe, slå os ned ved siden af blomsterbedets storcharmør og nyde en stund i selskab med den skønhed, naturen har skabt.

2024-03-24

Skinnende skyer

Måske er dette begyndelsen på et vidunderligt nyt venskab blandt latyrus. På lange stilke udfolder 'Spencer Nimbus' sine blomster, der minder om regntunge skyer. Elegante sølvhvide kronblade med blåviolet farve langs kanterne, en tone, der ïøvrigt blot bliver dybere i takt med at blomsten modnes. Nimbus er det latinske ord for skyer, der varsler et vejromslag med regn. På en overskyet sommerdag får farveskalaen på 'Spencer Nimbus' en dramatisk karakter, men når solens stråler bryder igennem skydækket, forvandles blomsterne til skinnende skyer i afdæmpede farver. Forspir dine latyrus, eller ærteblomster, som vi også kalder dem, om foråret for at sikre en tidligere blomstring af sommerens mest velduftende og rigtblomstrende etårige skønhed.

2024-03-17

Ferskendrømme

Zinnia, med det danske navn frøkenhat, leder tankerne hen på livlig blomstring i farver, som klæder hinanden: Friske rosa, røde, orange og gule blomster står side om side i smuk harmoni fra forsommeren til sidst på efteråret. Nu træder en ny zinnia ind på scenen med blomster i milde toner af ferskenfarvet. Under sommerens blå himmel lyser blomsterne op, mens efterårssolen giver kronbladene en mild, gylden glød. Zinnia ’Zinderella Peach’ springer ud med charmerende, fyldte blomster med en pjusket kvast i midten. Som en sjov kontrast dukker også enkelte almindelige blomster op hist og her i den fluffy ferskendrøm. Dyrk ’Zinderella Peach’ i bede og krukker, og pluk gerne til buketter – der kommer nye blomster hele sommeren igennem.

2024-03-10

Små fristelser

Dyrk en guldmedaljevinder, der serverer dig små, udsøgte godbidder hele sæsonen. Pakket ind i frodigt grønt lokker massevis af små tomatfristelser med frisk syre og en fyldig sødme. De dråbeformede, orange frugter sidder periodisk så tæt, at de næsten ser ud til at kæmpe om pladsen. Med sine kraftfulde stængler bærer den lille busk dem alle flot og står også solidt, når sommervindene suser. Cherrytomat F1 'Tiny Temptations Orange' er en fornøjelse at dyrke, ikke kun for smagen og den smukke plante, men fordi den er så sund og robust - bladskimmel har ikke en chance mod denne seje sort. Vælg en varm og beskyttet placering i krukker og plantekasser - og nyd din tomatsommer med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

Alt, hvad du kan ønske dig

Chili samler entusiaster over hele verden i fællesskaber, hvor de farvestrålende frugter hyldes og respekteres for deres raffinerede aroma og intense styrke. I mesterskaber prises den modige, som kan klare den hotteste chili uden at give fortabt. Men ikke al chilier er hede som lava – for dig, der sætter mere pris på smagen end på den brændende fornemmelse, er ugens frøsort begyndelsen på et smukt venskab. Chilipeberen ’Biquinho Amarela’ er en lysegul minichili, hvis navn betyder ”lille, gult næb” med henvisning til frugtens sjove form. ’Biquinho Amarela’ giver dig alt, hvad du kan ønske dig af dejlig, krydret chilismag, uden at svitse dine smagsløg. Bag det sprøde, gule ydre gemmer sig et saftigt frugtkød med smagsnuancer af citrus. Dyrk denne fine, velsmagende og milde chili til sommerens grillede grøntsager, samt til marinader, dressinger og pickles.

2024-01-14

4.7/5 (5155)
2024-04-19
Jeg køber altid mine frø her. Godt sortiment, priser og tilbud. Impecta er fantastisk.
- Tobias O
2024-04-19
Kvalitetsfrø og hurtig service.
- Robert K
2024-04-19
Jeg har købt mange forskellige frø hos dig i mange år. Jeg er super glad for blomster og grøntsager fra jer 🌷🍅
- Sonja R
2024-04-19
Hurtig levering
- Hannele S
2024-04-19
Nemt at finde det du ønsker og få det leveret.
- Nils K
2024-04-19
Varieret udvalg og hurtige leveringer
- Mikael H
2024-04-19
Super tilfreds!👍
- Veronica A
2024-04-19
Godt sortiment og nemt at bestille det man ønsker.
- Nancy W
2024-04-19
Så glad for leveringen og den hjælp du får ❤️
- Christel J
2024-04-19
Fine tilbud, hurtige leveringer og gode varer.
- Ann-Christin S
2024-04-19
Aktuelle frø og hurtig levering
- Birgitta L
2024-04-19
God hurtig levering og stort udvalg😊
- Karl G
2024-04-19
Godt udvalg men desværre er ikke alle frøene vokset med mig, kan være min skyld at jeg gør noget forkert men man ved aldrig.
- Anette Ö
2024-04-19
Hurtigt og nemt!
- Ann-Mari A
2024-04-19
Hurtig levering og gode priser gode produkter
- John V
2024-04-19
hurtig og sikker levering
- Ingrid K
2024-04-19
Hurtig levering under hensyntagen til det rigtige tidspunkt at arbejde med bestilte planter
- Margaret G
2024-04-19
Hurtige svar og god behandling, når frøene er kommet på afveje.
- Lisa L
2024-04-19
Da jeg bor i Bie, ville det være godt at kunne handle direkte og ikke via internettet. MVH Solveig Eriksson
- Solveig E
2024-04-19
Jeg er tilfreds med leveringer, support og de fleste af de frø, jeg har købt. Nogle har dog dårlig spiring, derfor fire stjerner. Jeg er tilfreds med alle andre produkter
- Ann E
Are you in the right place?
Continue to impecta.dk