Kvalitet – et veletableret koncept hos Impecta Fröhandel

Impecta Fröhandel i Julita har leveret kvalitetsfrø siden 1975. Vi har gennem årene opbygget en erfaring og viden, som få frøfirmaer kan matche.Vi er værdsat for vores engagement og for vores unikke sortiment. Det betyder, at kunderne vender tilbage til os år efter år. Hos Impecta Fröhandel tror vi på fordelene ved de langsigtede mål og at starte i det små med en virksomhed i mindre skala. Derfor er vi vokset langsomt, i takt med vores produkter, kunder og leverandører. For os handler det om en ansvarlig måde at se virksomheden på. Og vores filosofi er enkel. Vi har altid fokus på kvalitet – i alle led.


Hvad mener vi med kvalitetsfrø?

Når vi taler om kvalitet hos Impecta Fröhandel, mener vi ikke kun produkterne, men hele processen omkring frøhåndteringen. Det betyder, at kvalitetsarbejde gennemsyrer hele virksomheden. Fordi vi har hele forsyningskæden fra udvælgelse og test til pakning, bestilling og salg inden for samme virksomhed, kommer vi meget tæt på vores produkter. Vi får en fornemmelse af, hvad der virker. Hos Impecta prøvedyrker vi for eksempel alle de grøntsager, vi sælger, og prøvesmager selv høsten. Det betyder, at vi ved, hvad vi taler om og kan give råd og tips om alle vores produkter. Impectas sortiment er nøje udvalgt. Ofte er det frø med en særegenhed og unikke kvaliteter, vi tager ind. Masseproducerede sorter eller sorter i lav kvalitet kommer ikke på tale. Derudover er alle frø tilpasset vores nordiske klima. Vi tester, at alle frøene i sortimentet kan dyrkes på vores nordlige breddegrader. Nogle sorter kan dyrkes langt oppe i det nordlige Sverige, helt op til zone VII og VIII. Sorter, der ikke passer ind i vores nordiske klima, fjernes med det samme.


Nøje udvalgte frø med særegenhed og kvalitet

Impectas sortiment er kendetegnet ved et usædvanligt bredt sortiment. Vi har samlet cirka 2000 forskellige kvalitetsprodukter i vores katalog, fra mere almindelige sorter til helt specielle arter, som ikke fås andre steder. Familievirksomhedens mindre størrelse gør os fleksible. Vi kan tage meget små serier af unikke, spændende frøsorter ind, som vi gerne vil dele med dig. Impectas sortiment omfatter frø til stauder, krydderurter og lægeplanter, grøntsager, vilde blomster, eksotiske potteplanter, buske og træer med mere. Fælles for alle frø er, at de gennemgår den samme kvalitetssikringsproces. En vigtig egenskab ved vores kvalitetsfrø er den høje spireevne. Den ligger ofte langt over målværdierne i vores spiringstests. "Rigtigt og rent" er nøgleord, vi bruger til at beskrive frøene. Det betyder, at der er den rigtige sort i pakken og intet andet. For at sikre dette bliver pakkeudstyret blandt andet rengjort meget omhyggeligt inden pakningen af hver ny frøsort.

Kvalitetskontrollerede frø takket være spiringstests og prøvedyrkning

Hos Impecta Fröhandel udfører vi vores egne kvalitetskontroller af alle nye produkter. Disse spiringstests udføres metodisk efter dyrkningsanvisningerne. Forskellige lysforhold og temperaturer simuleres i vores testmiljøer, og derfor kan vores spiringstests udføres året rundt. Det er en tidskrævende proces at teste spireevnen for alle nye sorter. Spiretiden kan variere mellem et par uger og op til fire til fem uger. Alt logges meget omhyggeligt, og oplysningerne gemmes i Impectas produktdatabaser. Nogle gange betyder testresultaterne, at dyrkningsvejledningen på frøposerne skal justeres. I enkelte tilfælde betyder de, at produktet ikke kommer med i sortimentet. I januar påbegynder Impecta også prøvedyrkninger udendørs. I drivhuse og drivbænke udvikler Sara Larsen og hendes kolleger alle nyhederne i sortimentet. Fra maj til juni vil der også være direkte såning på friland. Prøvedyrkningerne dokumenteres på samme måde som vores spiringstests, og alle nye planter fotograferes. Stauder kan være svære at teste på grund af den uforudsigelige spiretid, men her viser spiringsevne og holdbarhed sig som regel meget god.

Impecta beskytter miljøet og vores kulturarv

For Impecta er begreber som kvalitet, arv og bæredygtighed vigtige. For at fremhæve dette har vi valgt at samle frø med specifikke egenskaber i vores kvalitetsområder ECO og Kulturarv. Vores ECO-frø er alle godkendt i henhold til EU-regler om økologisk produktion og er godkendt til økologisk dyrkning. Blandt Impectas grøntsager skal der altid være en ECO-variant, man kan vælge. Inden for kvalitetsområdet Kulturarv bevarer vi den biologiske mangfoldighed ved at samle traditionelle, originale plantearter. Nogle sorter har eksisteret i flere hundrede år, og der kræves dokumentation for, hvor gammel sorten er, for at den kan mærkes med Kulturarv. Her er fokus på gennemprøvede, robuste gamle sorter, der fører en fin dyrkningstradition videre. En interessant kategori, der også værner om den nordiske flora, er Impectas Nordiske vilde blomster. Den omfatter bevaringsværdige sorter, der kan være almindelig forekommende visse steder, men som vi gerne vil udbrede til dele af landet, hvor de ikke findes i dag.

Læs mere om vores kvalitetsområder her

Opbevaring og pakning af frø gør en stor forskel

Frø skal opbevares køligt, mørkt og tørt. Hos Impecta Fröhandel opbevarer vi alle frø ved en optimal temperatur for at bevare spireevne og holdbarhed. Pakkerne opbevares i kølerum med temperaturer tilpasset de forskellige frøtyper (ofte mellem 15 og 16 grader). Poserne, som vi pakker vores frø i, er støvtætte og slipper ikke lys ind. Mange frøposer har også en inderpose med metalbelægning, som garanterer, at frøene ligger tørt og mørkt. Alle frø datomærkes, når de pakkes. Frøene skal have en holdbarhed på mindst et år fra salgsdatoen. Normalt holder de betydeligt længere end det. Alle frø med kort holdbarhed fjernes fra vores lager og kasseres. For at holdbarheden skal kunne garanteres efter levering, skal frøene opbevares korrekt, det vil sige mørkt, tørt og køligt. Mange af vores frø pakkes i hånden på grund af frøenes størrelse eller form. Ved håndpakning anvendes specielle mål, så mængden af frø er helt rigtig i hver pose. Pelleterede frø – det vil sige frø, der er indesluttet i et beskyttende hylster – pakkes i kapsler, så de ikke risikerer at blive knust ved leveringen.


Vi garanterer sortens ægthed og spireevne

Gennem vores spiringstests og prøvedyrkninger gør vi alt, hvad vi kan for at sikre kvaliteten af frøene. Vi garanterer sortens ægthed og den normale spireevne for alle vores frø, mindst frem til den angivne holdbarhedsdato. Skulle frøene ikke spire, får kunden naturligvis erstatning. Det er vigtigt at få oplysninger om de planter, man har tænkt sig at dyrke. Der findes god information på internettet og i havelitteraturen. Hos Impecta stræber vi efter at lave så klare dyrkningsvejledninger som muligt. Vores kyndige personale kan også give råd og tips. Normalt handler det om håndteringsfejl, når det kommer til reklamationer. Hvis der rapporteres om problemer med en frøsort, udfører vi nye kvalitetstest af den specifikke leverance. Sorter med problemer fjernes straks fra vores sortiment.


Kontrol og regler

For at få lov til at sælge og pakke frø i Sverige kræves der tilladelse fra Jordbruksverket, den svenske landbrugsstyrelse, og der er et omfattende regelsæt, som skal følges. Kvalitetskontroller udføres regelmæssigt af Jordbruksverket, der indsamler frø og tester spireevne og renhed. Mange frøsorter er svære og dyre at have med i sortimentet. Desværre favoriserer den nuværende lovgivning ofte ensretning og masseproduktion, for eksempel frøsorter til industriel grøntsagsproduktion. Dette ønsker Impecta at ændre for i stedet at beskytte mangfoldighed samt mindre og lokal produktion.

 

Hurtige leveringer

Muligheden for at købe frø hos Impecta Fröhandel er lige stor året rundt, fordi vi leverer hele sortimentet via vores webshop. Vi leverer både inden for og uden for EU. Hurtige og præcise leveringer har altid været en ledetråd for os. I Norden bliver ordren normalt leveret i løbet af en uge. For at leveringssikkerheden skal være så høj som muligt, har vi indført et kontrolsystem i ordrehåndteringen. Hyppige rotationer i ordreplukning minimerer risikoen for forkerte leverancer og gør håndteringen mere effektiv.


Unikt frøkatalog

Impectas frøkatalog er unikt i branchen, og hver ny udgave er ventet med spænding blandt vores avlervenner. Kataloget bruges som inspiration til nye frøbestillinger, men også som opslagsbog generelt for forskellige arter og sorter i planteverdenen. Frøkataloget indeholder hele Impectas sortiment, cirka 2000 forskellige kvalitetsprodukter, med billeder og beskrivende tekster. Kataloget udkommer en gang om året og kan bestilles her på vores hjemmeside.

Bestil Impecta Fröhandels katalog her.

Ugens Frøsort

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

4.6/5 (10675)
2024-06-14
Jeg var skeptisk i starten, fordi jeg ikke kendte butikken, men leveringen var hurtig og meget godt pakket ind. Sået med det samme og de første små planter tør allerede komme ud. Hvad kunne være bedre? Jeg vil bare være glad nu og gemme butikken for mig selv.
- Marion W
2024-06-13
Rigtig godt frøsortiment!
- Unni r
2024-06-12
Meget hurtig levering!!! Gode priser! Godt udvalg!
- Cathrine W
2024-06-12
Ser ud til at være godt selvom det er lidt tidligt at vide hvordan høsten bliver 😀 hurtig levering og produkterne er godt pakket ind så de ikke tager skade.
- Ann A
2024-06-12
God behandling, hurtig levering
- Annica A
2024-06-12
Hurtig levering
- Anneli
2024-06-11
Hurtig levering
- Hans S
2024-06-11
Gode frø og hurtig levering.
- Linda V
2024-06-11
Så mange spændende frø og hurtig levering.
- Lisbeth T
2024-06-11
Hurtig og god service, som er lige det du ønsker.
- Arne C
2024-06-11
Hurtig og korrekt levering, købte et vandingsanlæg
- Johan Å
2024-06-11
Hurtig at få frø hjem, god kvalitet.
- Camilla G
2024-06-10
Hurtig levering
- Anna-karin S
2024-06-10
Du finder altid interessante frø hos Impecta, og de er altid af høj kvalitet. Indtil videre har jeg ikke oplevet, at frø fra dem ikke spirer.
- Björn-Marcus S
2024-06-10
Fine frøposer og fine råd
- Linda T
2024-06-10
Yderst tilfreds med gode spirevillige frø 👏😊 samt levering og service 😊
- Britt I
2024-06-10
Hurtig levering, bredt udvalg
- Lena S
2024-06-10
Jeg har altid haft succes med mine dyrkninger, når jeg brugte frisk frø fra Impecta og normalt når jeg havde frøene liggende hen over vinteren. Det synes jeg er en god vurdering. Derudover har de et godt sortiment. Masser at vælge imellem!
- Gun K
2024-06-10
Manglende frøpose ved levering. E-mailet og en ny taske blev sendt. Godt hurtigt svar fra kundeservice. Fantastisk.👍
- Gunilla N
2024-06-10
Hurtig og pålidelig.
- Per S
Are you in the right place?
Continue to impecta.dk