Fri fragt på alle frø hele juli, gælder for den billigste fragtmetode.
Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner

Ugens frøsort

Ugens frøsort

En sommerdans

Fra den første knop viser sig, vækker Jomfru i det grønne nysgerrighed og forundring. En lysegrøn blomsterknop hviler i en krave af dildlignende løv. Når haven står i fuldt flor, åbner 'Miss Jekyll Rose' sine yndige, halvfyldte blomster i nuancer af hvid og rosa. Kronbladene ser ud, som om de er klippet ud af silkepapir. Over løvet danser udsprungne blomster, mens nye knopper ligger og venter i det grønne. Den vidunderlige blomstring fortsætter sommeren igennem, men her slutter forestillingen ikke. Efterhånden som efteråret går på hæld, dannes kunstfærdige, lysebrune frøkapsler understøttet af tørrede, fint fligede blade. 'Miss Jekyll Rose' danser kun i haven én sommer, men i tørrede buketter lever skønheden længe.

2024-07-14

Læs mere >>
Lækker mælde

At hedde noget med ”mælde” er ikke en fordel, hvis du vil være populær i haver og køkkenhaver. "Ukrudt," fnyser nogle. Men der findes forskellige typer mælder, så smæk ikke havelågen i for dem. Den lysegrønne havemælde bør hilses velkommen med åbne gartnerarme. I varmere lande kaldes den ”sommerspinat” på grund af dens evne til at holde sig frisk, når det er for varmt til almindelig spinat. Havemælde rejser sig en meter over jorden med vitaminrige, velsmagende blade. Unge skud nydes direkte i salaten, mens udvoksede blade tilberedes som spinat. I løbet af efteråret er frøstandene klar til at blive hentet ind til dekorationer i vaser og krukker. Den velsmagende havemælde sås direkte i varm forårsjord og derefter løbende hen over sommeren. Så har du altid friske blade at plukke af.

2024-07-07

Læs mere >>
Kulinarisk elegance

Denne udsøgte bønne byder på lange, slanke bælge i en strålende lilla farve. Stangbønnen 'Carminat' er berømt for sin delikate konsistens og en fantastisk smag, der har et let nøddeagtigt strejf. Det unikke udseende er iøjnefaldende både i haven og på tallerkenen. 'Carminat' tilføjer altid elegance og en kulinarisk oplevelse til madretterne - uanset om det er i salaten, suppen eller som tilbehør. Lad den smukke stangbønne sno sig op ad et espalier eller langs en støttepind, og glæd dig til sommerens og efterårets høst af masser af lækre, helt trådfrie bælge.

2024-06-23

Læs mere >>
Glamourøs kornblomst

Den gammeldags kornblomst minder om barndommens somre, hvor solen altid skinnede fra en klar, blå himmel, der matchede farvetonen på kornblomsterne på engen. Men denne særlige blomst kommer i mange flere farver end det - alle lige smukke. Kornblomsten 'Red Boy' bringer lidt glamour til sommerromantikken med sine skinnende hindbærrøde, luftige blomster. De ser ud til at sende en kæk besked om at turde tage chancer og at overraske betragteren. I mylderet på en klassisk sommereng er 'Red Boy' en oplagt holdspiller, men blomsten kan også sprede elegance i sommerbedet i haven. Som snitblomst er kornblomsten et fint indslag i en blandet, frisk buket eller som en hel buket, der er smuk at tage ind og tørre til vinteren.

2024-05-26

Læs mere >>
Fest for insekterne

Når bierne skal til fest, drømmer de om pollen og nektar på menuen. Lad os invitere dem ved at skabe plads til enkle, åbne blomster, der byder insekter velkommen til at slå sig ned og nyde et festligt måltid. I samme øjeblik opstår naturens magi, når blomsterne bliver bestøvet, og livets cyklus fortsætter. Blomsterblandingen 'Bivækst' giver dig et komplet festkoncept for bier og andre bestøvere. Frøene vil vokse sig store til en skøn blanding af sommerblomster med hjulkrone, kornblomst, ridderspore, hørblomst og mange andre af vores smukkeste etårige blomster. Under blomsternes beskyttelse kan en skål med vand med en lille sten i midten give de små flyvende, summende væsener en oase til hvile, afkøling og en forfriskende slurk at drikke, før de flyver videre til næste festmåltid.

2024-05-19

Læs mere >>
Fest for humlebier

Så længe den gyldne løvemund 'Rocket Golden' ikke har nogen bestøvende gæster på besøg, holder den sine blomster lukkede. Inde i den lækre hule af blade lokker pollen og nektar til sommerfest. En lille bi flyver forbi og banker forsigtigt på, men bliver ikke lukket ind. Nu lander i stedet en buttet humlebi ved løvens mund, som gæstfrit åbner sig. Vel inde, tumler humlebien rundt, indtil den igen vælter ud af blomsten med luftige pollenbukser på de små ben. Det kræver en vis kraft at åbne løvemundsblomsten op, hvilket gør adgang til den lækre pollen eksklusiv for humlebier og tungere bier. Så din 'Rocket Golden' indendørs om foråret, plant den ud i store klynger i blomsterbedet eller krukker og inviter humlebierne til fest.

2024-04-28

Læs mere >>
Krydret elegance

For dig, der endnu ikke har prøvet sareptasennep 'Crimson Red', venter en dejlig opdagelse. Hvis den elegante peberagtige og krydrede aroma skulle beskrives med en farve, ville den sandsynligvis være dyb rød, ligesom farven på de smukke fligede blade hos 'Crimson Red'. Smagen er netop krydret - uden at være påtrængende, men oplevelsen i ganen er mild på trods af intensiteten. Når du først har opdaget en grøntsag, der både er let at dyrke, sund og lækker, ville det så ikke være ren lykke at have adgang til den hele tiden? Med 'Crimson Red' finder du netop lykken, da denne velsmagende sareptasennep kan høstes året rundt. Dyrk den udendørs om sommeren og i vindueskarmen, når kulden kommer - så er du altid sikret en elegant farve og god smag til alle dine salater.

2024-04-21

Læs mere >>
Barnlig planteglæde

Radisen er en finurlig, lille grøntsag. Frøene når knap at blive dækket med jord, før spirerne vækkes til live indeni. Den utålmodige kan glæde sig over, hvor hurtigt de små, grønne spirer trænger frem i lyset, og fra de første blade er radiserne fyldt med stærke smagsnuancer. Små, runde rødder udvikler sig hurtigt lige under jordoverfladen, og snart stikker den øverste del op over jorden som en lille ø i havet. Når frøene er fra radisen ’Easter Egg’, farves bedet af små øer i rød, gul, hvid, rosa og purpur. Træk et helt bundt op, og føl, hvordan den barnlige glæde ved at dyrke bliver vækket af de fantasifulde rødder i forskellige farver. Charmerende ’Easter Egg’ vækker også haveglæden hos unge gartnere – dyrk radiserne sammen med børn i køkkenhaven, krukker og plantekasser, så kan I høste farvestrålende radiser sommeren lang.

2024-03-31

Læs mere >>
Blomsterbedets storcharmør

Tillad os at præsentere en rigtig charmør fuld af pep og farverige løjer. Valmuen ’Rose Feathers’ tager blomsterbedet med storm og efterlader ingen uberørt med sin ustyrlige, men dog stilsikre frisure. I nuancer fra glamourøs kirsebærrød til romantisk hindbærfarvet samles frynsede, fjeragtige kronblade sig til en utroligt smuk blomst. ’Less is more’ er ikke stilen hos ’Rose Feathers’. Med et glimt i øjet og barnlig livsglæde tiltrækker denne spektakulære valmue sig alles opmærksomhed. Det bedste, vi haveelskere kan gøre, er at slentre ud i haven med en kop kaffe, slå os ned ved siden af blomsterbedets storcharmør og nyde en stund i selskab med den skønhed, naturen har skabt.

2024-03-24

Læs mere >>
Skinnende skyer

Måske er dette begyndelsen på et vidunderligt nyt venskab blandt latyrus. På lange stilke udfolder 'Spencer Nimbus' sine blomster, der minder om regntunge skyer. Elegante sølvhvide kronblade med blåviolet farve langs kanterne, en tone, der ïøvrigt blot bliver dybere i takt med at blomsten modnes. Nimbus er det latinske ord for skyer, der varsler et vejromslag med regn. På en overskyet sommerdag får farveskalaen på 'Spencer Nimbus' en dramatisk karakter, men når solens stråler bryder igennem skydækket, forvandles blomsterne til skinnende skyer i afdæmpede farver. Forspir dine latyrus, eller ærteblomster, som vi også kalder dem, om foråret for at sikre en tidligere blomstring af sommerens mest velduftende og rigtblomstrende etårige skønhed.

2024-03-17

Læs mere >>
Ferskendrømme

Zinnia, med det danske navn frøkenhat, leder tankerne hen på livlig blomstring i farver, som klæder hinanden: Friske rosa, røde, orange og gule blomster står side om side i smuk harmoni fra forsommeren til sidst på efteråret. Nu træder en ny zinnia ind på scenen med blomster i milde toner af ferskenfarvet. Under sommerens blå himmel lyser blomsterne op, mens efterårssolen giver kronbladene en mild, gylden glød. Zinnia ’Zinderella Peach’ springer ud med charmerende, fyldte blomster med en pjusket kvast i midten. Som en sjov kontrast dukker også enkelte almindelige blomster op hist og her i den fluffy ferskendrøm. Dyrk ’Zinderella Peach’ i bede og krukker, og pluk gerne til buketter – der kommer nye blomster hele sommeren igennem.

2024-03-10

Læs mere >>
Små fristelser

Dyrk en guldmedaljevinder, der serverer dig små, udsøgte godbidder hele sæsonen. Pakket ind i frodigt grønt lokker massevis af små tomatfristelser med frisk syre og en fyldig sødme. De dråbeformede, orange frugter sidder periodisk så tæt, at de næsten ser ud til at kæmpe om pladsen. Med sine kraftfulde stængler bærer den lille busk dem alle flot og står også solidt, når sommervindene suser. Cherrytomat F1 'Tiny Temptations Orange' er en fornøjelse at dyrke, ikke kun for smagen og den smukke plante, men fordi den er så sund og robust - bladskimmel har ikke en chance mod denne seje sort. Vælg en varm og beskyttet placering i krukker og plantekasser - og nyd din tomatsommer med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

Læs mere >>
Alt, hvad du kan ønske dig

Chili samler entusiaster over hele verden i fællesskaber, hvor de farvestrålende frugter hyldes og respekteres for deres raffinerede aroma og intense styrke. I mesterskaber prises den modige, som kan klare den hotteste chili uden at give fortabt. Men ikke al chilier er hede som lava – for dig, der sætter mere pris på smagen end på den brændende fornemmelse, er ugens frøsort begyndelsen på et smukt venskab. Chilipeberen ’Biquinho Amarela’ er en lysegul minichili, hvis navn betyder ”lille, gult næb” med henvisning til frugtens sjove form. ’Biquinho Amarela’ giver dig alt, hvad du kan ønske dig af dejlig, krydret chilismag, uden at svitse dine smagsløg. Bag det sprøde, gule ydre gemmer sig et saftigt frugtkød med smagsnuancer af citrus. Dyrk denne fine, velsmagende og milde chili til sommerens grillede grøntsager, samt til marinader, dressinger og pickles.

2024-01-14

Læs mere >>
Let at elske

I begyndelsen af ​​1500-tallet fik spanske opdagelsesrejsende på rejse i Sydamerika øje på en lille, hvid blomst, som på det lokale sprog blev kaldt ”Petun”, som betød "ubrugelig tobaksplante". Opdagerne syntes, at blomsten var grim og mistede hurtigt interessen. Der skulle gå 300 år, før en anden spansk ekspedition i Argentina fandt den lille, uanseelige blomst spændende nok til, at de sendte eksemplarer af den til hjemlandet. I Spanien navngav botanikerne blomsten ”Petunia” og placerede den i samme familie som tobak baseret på bladenes udseende. Siden da er petunia-familien udvidet til et overflødighedshorn af forskellige sorter, som er nemme at elske. En af dem er den iøjnefaldende F1 'Supercascade Burgundy', der bliver dybt vinrød med en mørkere farve i midten, som giver en spændende effekt. Når den plantes i krukker og ampler, vælder kaskader af lange blomsterranker ud over kanterne fra højsommer til efterår.

2024-01-07

Læs mere >>
Tidlig spireglæde

Mens kong Vinter stadig holder naturen i et fast greb, vågner de første grønne spirer i varmen indenfor. Blot nogle uger inde i det nye år kan peberfrugtens fine, runde frø forsigtigt lægges på den fugtige jord. De skal ikke dækkes med jord, men bare trykkes blidt ned mod jordoverfladen, da de spirer bedst i lys. Efter nogle uger med nænsom og omsorgsfuld vanding bryder en spire frem fra frøskallen, fyldt med energi og livsglæde – og snart har den udviklet sig til en lille, ny plante, klar til sommerens vækstsæson. Peberfrugten 'Chocobell' er lige så velsmagende, som den er smuk, med brunviolette, søde og saftige frugter. Oplev tidlig planteglæde ved at inkludere denne ny, spændende peberfrugt i din første omgang forspiring.

2023-12-18

Læs mere >>
Utæmmet, eftertænksom skønhed

Hvorfor nøjes med at have en smuk blomstring, når man kan være smuk selv i knop- og frøstandsstadiet? Den vidunderlige skærmblomst Vild gulerod 'Dara' former sine knopper til en fluffy kugle, der pirrer nysgerrigheden og vækker lysten til at gå på opdagelse. Når den blomstrer, står de fine, svævende blomsterflokke i rosa, lilla og hvidt på høje, oprejste stængler, der vajer stille i vinden. Mod efteråret lukker blomsten sig igen og snor sine frøstande sammen som en lille fuglerede på en pind, dekorativt svajende højt på sin trone hele vinteren igennem. 'Dara' spiller alene sin rolle over jorden - til øjets fornøjelse, på trods af sit artsnavn "Vild gulerod" og sit slægtsskab med den delikate spiselige gulerod. I blomsterbedet bidrager den utæmmede, smukke skærmblomst til en afslappet følelse af, at sommeren skal nydes langsomt i et eftertænksomt tempo.

2023-10-17

Læs mere >>
Udsøgt glemt godbid

Mange er de lækkerier, der kan dyrkes i køkkenhavens frugtbare jord. Nogle afgrøder er populære, og bliver dyrket i de fleste køkkenhaver, mens andre går af mode og ikke er bredt kendt. For nogle hundrede år siden var knoldet hulsvøb, Chaerophyllum bulbosum, en højt skattet og udbredt afgrøde, som blev dyrket på grund af sin stivelsesholdige rod. På godser og herregårde blev den serveret med stolthed for gæster til festlige lejligheder. Med kartoflens indtog gik den delikate rod i glemmebogen, og er endnu ikke kommet til den ære og værdighed igen. Den har dog fortjent at blive langt mere udbredt, for det er en udsøgt godbid. Planten har et dejligt smukt, yndefuldt og duftende løv. Under jorden venter lækre rødder, der frister sidst på efteråret med en behagelig nøddeagtig og fyldig smag. Kog dem let, dryp med smeltet smør og oplev smagen af festmåltider fra fordums tid. Knoldet hulsvøb egner sig godt til efterårssåning i oktober-november.

2023-10-04

Læs mere >>
Ægte havelykke

Nogle blomster beder ydmygt om, at vi stopper op et øjeblik for rigtigt at opdage deres skønhed. De stræber efter at fortjene deres plads - og giver så rigeligt tilbage som tak for at få lov til at være en del af haven. En af disse fortryllende blomster går under navnet honningurt. Små, klokkeformede lavendelblå blomster med forunderlige udstikkende støvdragere samlet på opretstående stængler. Stænglerne er dækket af fine hår, der glitrer i morgensolen, når dugdråberne bliver hængende tilbage. Honningurts blade dækker jorden for at jage ukrudtet på flugt, mens rødderne forgrener sig dybt og på den måde løsner din havejord. Blomsternes søde nektar tiltrækker begejstrede bier og sommerfugle, deraf det fine navn. Honningurt er ægte havelykke – også for dig, der dyrker den.

2023-09-20

Læs mere >>
Skønhed fra knop til frøstand

Allerede som knop er den yderst dekorativ med sit fine sølvskær. Indeni ligger papirstynde kronblade nænsomt foldet lag på lag. Når knoppen brister, folder de sig yndefuldt ud til en overdådig kæmpevalmue. De dobbelte kronblade fanger øjet med sin intense rød-orange farve, der står i smuk kontrast til den blå-sorte midte. Som på en smuk, plisseret nederdel danser valmuens blade elegant i vinden – helt frem til sensommeren, hvor blomsten siger tak for dansen og takker af. Men skønheden er på ingen måde forbi, for nu er den dekorative frøkapsel, der er så eftertragtet hos kreative blomsterdekoratører, klar til at tage over. Kæmpe havevalmuen ’May Queen’ er flerårig skønhed, der vender tilbage sommer efter sommer. Og den byder på noget smukt at se på fra forårets knop til vinterens tørrede frøstand.

2023-07-05

Læs mere >>
Kokkens favorit

Skulle man udpege en ambassadør for farven orange, var det nok guleroden. Sig ”gulerod”, og alle ser en orange rodfrugt for sig. Sig ”gulerodsfarvet”, og alle tænker på den orange kulør. I madlavningen bidrager guleroden med både velsmag og pynt på tallerkenen – den er en skattet klassiker i køkkenet. Men indimellem får vi lyst til at prøve noget nyt og spændende. Det er her, sommerguleroden ’Purple Dragon’ træder frem i spotlyset og bliver kokkens favorit. Under den purpurfarvede skræl gemmer sig et gyldent indre, som ind mod kernen lysner til gult. Smagen er en sød, fyldig og nærmest lidt krydret oplevelse. ’Purple Dragon’ er nem at dyrke, en fryd at høste og lækker at spise.

2023-06-30

Læs mere >>
En krydret genvej

Smagen af wasabi er intens og eksotisk – roden er en uundværlig ingrediens i det japanske køkken. Planten, der også er kendt som japansk peberrod, har sin oprindelse i Japan, hvor den krævende rod har været dyrket af landmænd i tusind år. Og det er ikke en hel nem plante at dyrke. Er du vild med smagen, kan du tage en nem genvej og i stedet dyrke wasabirucola ’Wasabi’, der måske ikke helt er den ægte vare, men stadig har en intens og spændende smag. Wasabirucola kaldes også for mursennep, efter plantens præference for at vokse opad solrige mure og sten. Wasabirucola er en hårdfør type, der vokser hurtigt i alle slags jordbund og den frodige plante tiltrækker bier, humlebier og sommerfugle til sine hvide blomster. Høst den hele sommeren og ind i efteråret som et lækkert krydderi til maden. Kan også dyrkes i potter indendørs året rundt.

2023-06-15

Læs mere >>
Forunderlige natur

De små, knoldede frø fra gul rødbede 'Golden Eye' ligger i køkkenhavens muld. Hver dag vandes jorden for at holde frøene fugtige. Solen bager på den forsommervarme jord, og snart begynder et drama, som ingen kan se, når en bleg spire bryder ud igennem frøskallen. I begyndelsen er det hele småt og sårbart, og jorden giver en velkommen beskyttelse fra stærkt lys, stød og vind. Når spiren skyder op over jordoverfladen, har den dannet en lille rod til at holde sig fast med. Først udvikles kimbladene, som forsyner den unge plante med næring. Snart efter kommer de først, velsmagende blade til syne. Med tid og omsorg vokser velsmagende, guldgule rødder sig store under jorden, mens deres indre fyldes af dekorative striber som årringene på et træ. Naturen er forunderlig.

2023-06-08

Læs mere >>
Et blomstrende kunstværk

I næsten hundrede år, fra slutningen af ​​det 19. århundrede til slutningen af ​​forrige århundrede, levede den engelske kunstner og gartner Cedric Morris. Hans brændende lidenskab for blomster var tydelig i hans kunst såvel som i hans smukke have i Suffolk, nordøst for London. Cedric elskede valmuer og især varianter med afdæmpede farver på de helt enkle kronblade. I sine blomsterbede sorterede han stædigt blomster i orange og rød fra til fordel for helt blide pasteller. Og dér, et sted på Cedrics grund, så kornvalmuen 'Mother of Pearl' dagens lys. Blomster i støvet lilla, blød pastelrosa og gråhvide toner med smukke sølvaccenter var præcis den farveholdning, som den blomsterelskende maler havde drømt om.

2023-05-28

Læs mere >>
En nordisk mester

Som en af ​​de få afgrøder har kålroen ingen vilde slægtninge. I løbet af 1600-tallet så den dagens lys i Norden gennem en krydsning mellem majroe og havekål. Dette var før ​​kartoflen havde gjort sit indtog, og behovet for sunde og hårdføre afgrøder var stort. Da kartoflen for alvor stormede ind i de nordiske husholdninger i 1800-tallet, gik kålroen – også kendt under navnet kålrabi i Danmark – efterhånden lidt i glemmebogen som menneskeføde herhjemme, ikke mindst fordi den havde fået et dårligt ry under 1. verdenskrig, hvor mange, især sønderjyder, måtte holde sulten fra døren ved at spise kålroer. I dag, hvor vi atter har fået øjnene op for rodfrugters gode egenskaber, er det dog værd at invitere kålroen ind på middagsbordet igen. For kålroer er faktisk den grønsag, der indeholder mest C-vitamin - og så er den rig på kostfibre. Kålroer kan f.eks. koges, dampes, gratineres, rives til råkost eller blandes i salater. Smagen er mild og kålagtig. Prøv kålroe 'Champion' og lær en nordisk mester at kende.

2023-05-14

Læs mere >>
ARTIKEL 1-24 250.1 2 3 4  Næste »  | Vis alle 

Ugens Frøsort

Kulinarisk elegans

Denna alldeles utsökta böna bjuder på långa, smäckra baljor i lysande purpurröd färg. Störpurpurböna 'Carminat' är omtalad för sin mjälla konsistens och fantastiska smak, med en lätt nötig ton. Det unika utseendet är iögonfallande såväl i odlingen som på tallriken. 'Carminat' skänker alltid elegans och en kulinarisk upplevelse till maträtter – om den så finns i salladen, soppan eller som tillbehör. Låt den vackra störpurpurbönan slingra sig upp i en spaljé eller längs en stör och se fram emot högsommarens och höstens skörd av mängder med läckra, helt trådfria baljor.

2024-06-23

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

4.6/5 (12495)
2024-07-18
Hurtig og god levering.
- Helen A
2024-07-18
du holder virkelig hvad du lover med plantegaranti og alt muligt andet. Stort udvalg, hurtig levering, super kundeservice
- Pietro N
2024-07-18
Stort udvalg og hurtig levering
- Maj-Inger A
2024-07-18
Det var godt!
- Sabine M
2024-07-18
Gode frø og hurtig levering
- Susanne W
2024-07-18
Endnu en gang fuldstændig fejlfri hele vejen, fra bestilling til levering. God spiring.
- Torbjörn K
2024-07-18
Hurtig og god service
- Carina S
2024-07-18
hurtig levering
- Kerstin R
2024-07-18
Hurtig levering.
- kund
2024-07-18
Modtog min ordre indenfor rimelig tid
- Linus S
2024-07-18
Stort udvalg, også af usædvanlige frø. God kvalitet og ret hurtig levering. Hjemmesiden indeholder de fakta, du skal bruge for at beslutte dig for købet.
- Ann K
2024-07-18
Hurtig levering og god info💪🏻
- Berit A
2024-07-18
Godt, men dyrt og go frø pr. pose sammenlignet med andre virksomheder.
- Maria C
2024-07-18
Nemt at bestille og få frøposer hjem i postkassen
- Heléne G
2024-07-18
Hurtig og smidig levering
- Marie R
2024-07-18
Pålidelig og god!
- Marléne B
2024-07-18
Hurtigt og nemt! Fremragende fugtmåler!
- Margareta T
2024-07-18
gode frø god sortering
- Laila C
2024-07-18
Som sædvanlig hurtig og sikker levering.
- Claes-Olav B
2024-07-18
Gode frø. Tilfreds med købet. Anbefalede!
- Susanna T
Are you in the right place?
Continue to impecta.dk