Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner

Grøntsager

Artikler & guider om at dyrke grøntsager

Dyrk grøntsager i krukker, kasser eller køkkenhaven for at høste din egen mad og få fantastiske smagsoplevelser. Her kan du læse om, hvordan du dyrker og høster grøntsager samt få inspirerende tips til forskellige slags grøntsager at dyrke fra frø, enten sået direkte udendørs eller via forspiring.

Dyrk agurker indenfor

En spændende trend er at dyrke spiselige afgrøder indendørs store dele af året. Her fortæller vi dig, hvordan du kan skabe grønne agurkegardiner og høste saftige frugter fra dine vindueskarme.

Læs mere
7 hurtige grøntsager

De spirer lystigt, de vokser hurtigt, og de smager så skønt. Når jorden er varmet op, er det tid til at så de grøntsager, der vil blive til sæsonens første, friske delikatesser.

Læs mere
Dyrk hydroponisk

Hydroponisk dyrkning er en spændende måde til hurtigt at skabe brugbart og velsmagende grønt indendørs uden jord, hele året rundt. Lad os se nærmere på, hvordan det fungerer.

Læs mere

Den glødende interesse for at dyrke chili og peberfrugt bliver ved og ved. Fra stærk og fyrig til sød og frugtagtig nyder vi disse farverige, varierende delikatesser, der er nemme at dyrke.

Læs mere
Hvordan dyrker jeg linser?

Fordelene ved at dyrke linser er mange. De er nyttige, velsmagende og nemme at dyrke. De tåler både tørke og kulde, og de stiller næsten ingen krav til jorden. Derudover er de gode for din jord.

Læs mere
Nippe tomater

At nippe tomater betyder, at du nipper skud af, som planten ikke har nogen glæde af. Når skuddene er væk, har du hjulpet den med at spare på den energi, der er nødvendig for at den kan udvikle saftige og smagfulde tomater.

Læs mere
Dyrk ramsløg - skovens hvidløg

Ramsløg er en smuk, duftende og delikat krydderurt. I lang tid blev den dyrket i vores haver hovedsageligt af færdiglavede planter, men det kan sagtens lade sig gøre at dyrke ramsløg fra frø.

Læs mere
Sådan dyrker du ærter

Ærter er fantastisk søde og lækre i smagen. Ærter er også nemme at dyrke, smukke i køkkenhaven og giver en rig høst. Som en ekstra bonus forsyner ærterødderne jorden med kvælstof.

Læs mere
Smukke, sunde og smarte bønner

Bønner har forskellige former og udtryk. Det er ikke helt nemt at holde styr på, hvad der er hvad i bønnernes verden. Fælles for dem er, at de er sunde, lækre, smukke og også fremragende afgrøder til smart og bæredygtig dyrkning.

Læs mere
Dyrk og nyd aubergine

At dyrke aubergine er sjovt og en fryd for øjet og smagsløgene. I krukker og kasser på altanen, i udestuer eller drivhuse giver planterne en eksotisk skønhed med frugter i forskellige smukke farver og former. I køkkenet inspirerer auberginen til at opdage lækre retter fra hele verden.

Læs mere
Sådan dyrker du artiskokker

Artiskokken opleves som lidt eksotisk blandt vores afgrøder i Norden. Ikke desto mindre har denne stilfulde delikatesse eksisteret i svenske køkkenhaver siden 1600-tallet. Artiskokken giver dine dyrkninger en spændende karakter, og lækre smagsoplevelser venter i køkkenet.

Læs mere
Dyrk spiselige ting i pallekraver

Da det stod klart, hvor snedigt det er at dyrke i industriens pallekraver, opstod en trend, der kun er stigende, og som er et suverænt supplement til dyrkning direkte på friland. Pallekraverne er nemme at bygge, sjove at arrangere på en smuk måde og smarte at dyrke i.

Læs mere
Rodfrugter - de gode rødder

Rodfrugterne er endelig kommet ind i de fine stuer. Mennesket har i evigheder vidst, at de er nyttige og mættende, at de er nemme at dyrke og utroligt holdbare også. Rodfrugter har først for nylig fået deres velfortjente status som en delikatesse, der bør indtage en stor plads i køkkenet og på tallerkenen.

Læs mere
Kan jeg dyrke melon?

Frugt, der ofte kaldes "solmodnet", kan få os nordboere til at miste modet. Kan jeg virkelig dyrke ting, der har brug for masser af sol for at smage bedst - som meloner for eksempel? Ja, det kan du, og det er rigtigt sjovt. Du skal bare tænke på at vælge gode sorter til vores klima og dyrke dem det rigtige sted.

Læs mere
Dyrk din egen mad - sundt, velsmagende og sjovt

Enhver, der har nappet sukkerærter direkte fra busken, trukket en skurvet rødbede op af jorden eller høstet grønkål midt om vinteren, ved hvilken velgørende følelse det er. Til jer, der gerne vil dyrke spiselige produkter for at komme så langt som muligt med det, miljøet giver, har vi samlet jordnære råd.

Læs mere
Dyrk noget spiseligt i potter

Dyrkning på et lille område har fået et fantastisk løft takket være tendensen til at dyrke spiselige ting i byerne. I baggårde, små grønne områder, skolegårde, på altaner og tagterrasser dyrkes grøntsager til husbehov. Selv for dig, der har en have, er dyrkning af spiselige produkter i potter og beholdere en sjov tilføjelse.

Læs mere
Den fantastiske løgslægt

Vi dyrker løg, fordi de er velsmagende, sunde, meget nyttige og nemme at opbevare. Vi dyrker også løg, fordi de er smukke. Hos nogle arter høster vi løget, hos andre er det bladene, og mange dyrkes kun for den smukke blomst. Lær den store, charmerende løgslægt - Allium - at kende.

Læs mere
Alle kan dyrke løg

Løg er en fantastisk afgrøde, der er blevet dyrket siden umindelige tider. Løg som grøntsagsart er hårdføre, nemme at dyrke, nyttige, smukke og meget smart pakket. Når man først er begyndt at dyrke løg, er det svært at stoppe – hvilket kun er godt, når man tager alle løgets fordele i betragtning.

Læs mere
Dyrk squash og græskar

Squash og græskar bringer ægte glæde til en have, et lille jordstykke, en kolonihave eller altan. Fuld af plantekraft byder de på frodigt grønt, smukke blomster og rig høst. Der er masser af lækre sorter, hvis navne nogle gange skaber en vis forvirring - hvorfor hedder nogle sorter squash og andre græskar?

Læs mere
Sådan dyrker du kæmpegræskar

At dyrke græskar af alle slags er sjovt og nemt og med stort udbytte. De lange, frodige stilke sætter mange frugter, der maler køkkenhaven i smukke farver. Enhver, der vil dyrke et så stort græskar som muligt, skal give afkald på frugtmængden, så planten kan bruge al sin energi på ét kæmpegræskar.

Læs mere

Trenden med at dyrke sprøde, velsmagende og sunde bladgrøntsager er kommet for at blive. Ikke så overraskende i betragtning af hvor nemt og givende det er. Alle kan have deres egen dyrkning af velsmagende blade, da der ikke kræves et stort areal for at få en høst at nyde. Dyrk i potter i køkkenet, beholdere på altanen, kasser i kolonihaven eller direkte i køkkenhaven.

Læs mere

Spinat burde være den afgrøde, der oftest blev nævnt gennem tiderne, når det mest nyttige af det nyttige skal fremhæves. I dag dyrker vi et væld af sunde, velsmagende, grønne blade, heriblandt spinat, som forsvarer sin plads som en suveræn bladgrøntsag.

Læs mere

Salat byder på en række grønne og røde, sunde, sprøde blade. Den klassiske icebergsalat har længe været et fast indslag i salatskålen. I dag nyder vi forskellige bladsorter, og vi dyrker vores salat i alt fra en lille potte på altanen til lange rækker i køkkenhaven.

Læs mere
Sådan dyrker du kål

Kål i alle varianter er køkkenhavens ernæringsbombe. Dyrker du forskellige kåltyper, har du en sund og lækker høst at se frem til fra højsommer til december.

Læs mere
ARTIKEL 1-24 29.1 2  Næste »  | Vis alle 

Ugens Frøsort

Glamorös blåklint

Gammaldags blåklint minner om barndomens somrar då solen alltid sken från en klarblå himmel som gick ton i ton med klinten på ängen. Men denna rara blomma slår ut i många fler färger än så – alla lika vackra. Blåklint 'Red Boy' för in glamour i sommarromantiken med skimrande hallonrosa, fluffiga blommor. De ser ut att sända ett kaxigt budskap om att våga ta ut svängarna och överraska betraktaren. I vimlet på en klassisk sommaräng är ’Red Boy’ en självklar lagspelare men blomman kan också sprida elegans i sommarrabatten. Som snitt är klinten ett fint inslag i en blandad, färsk bukett eller som helt ett fång att ta in och torka till vintern.

2024-05-26

Kalas för insekter

När bin flyger iväg på kalas önskas pollen och nektar på menyn. Låt oss bjuda till och skapa plats för de enkla, öppna blommorna som välkomnar insekter att slå sig ner och smörja kråset. I samma ögonblick uppstår naturens magi då blommorna pollineras och livets kretslopp rullar vidare. Blomsterblandning ’Biväxter’ ger dig ett färdigt kalaskoncept för bin och andra pollinatörer. Sådden kommer växa upp till sommarblom av gurkört, blåklint, romersk riddarsporre, blomsterlin och många andra av våra vackraste ettåringar. I skydd av blommorna kan ett fat med vatten och en liten sten däri ge de små liven en oas för vila, svalka och dryckespaus.

2024-05-19

Fest för humlor

Så länge varmt gyllengula lejongap ’Rocket Golden’ inte har några pollinerande gäster på besök håller den sina blommor slutna. Där innanför lockar pollen och nektar till sommarfest. Ett litet bi flyger förbi och knackar på, men släpps inte in. Nu landar i stället en bullig humla på lejongapet som gästvänligt öppnar sig. Väl inne tumlar humlan runt tills den vimmelkantig trillar ur blomman med fluffiga pollenbyxor på sina små ben. Det krävs en viss kraft för att öppna ett lejongap vilket gör inträdet exklusivt för humlor och tyngre bin. Så dina ’Rocket Golden’ inomhus på våren, plantera ut i stora klungor i rabatt eller krukor och bjud till fest för humlor.

2024-04-28

Elegans och krydda

För dig som ännu inte har provat salladssenap 'Crimson Red' väntar härliga odlartider. Om elegant peppriga aromer skulle beskrivas med en färg vore den nog djupt röd, precis som kulören på de vackert finflikiga bladen hos 'Crimson Red'. Smaken är just pepprig – utan att vara påträngande utan upplevelsen i gommen är mild trots intensiteten. När du väl har provat en lättodlad, nyttig och god grönsak vore väl lycka att ha tillgång till den hela tiden? I 'Crimson Red' står lyckan att finna då denna smakfulla salladssenap går att skörda året runt. Odla utomhus under sommaren och på fönsterkarmen när kylan kommer för elegant färg och smak i alla dina sallader.

2024-04-21

Barnslig odlarglädje

Rädisan är en finurlig liten grönsak. Fröerna hinner knappt täckas av jord förrän groddar väcks till liv därinuti. Den otålige kan känna sig lycklig då små skott far upp i ljuset inom bara några dagar och redan den första blasten är mättad av peppriga smaker. Små runda rötter växer snabbt till sig precis under mark så att ovansidan snart blottas likt en måne vid jordytan. När fröerna kommer från rädisa ’Easter Egg’ färgas grönsakslandet av små månar i rött, gult, vitt, rosa och purpur. Dra upp ett helt knippe och känn den barnsliga odlarglädjen som väcks av fantasifulla rötter i olika kulörer. Charmiga ’Easter Egg’ väcker lusten hos unga trädgårdsmästare – odla dem med barnen i köksland, lådor och krukor och plocka färgglada rädisor sommaren lång.

2024-03-31

Skimrande skyar

Kanske är detta början på en underbar ny vänskap bland luktärter. På långa stjälkar slår 'Spencer Nimbus' ut i blommor som för tankarna till regntunga skyar. Elegant silvervita kronblad färgas blåvioletta utmed kanterna, en kulör som djupnar i takt med blommans mognad. Nimbus är latinets ord för moln som förebådar ett väderomslag mot regn. En mulen sommardag får 'Spencer Nimbus' färgskala en dramatisk karaktär men när solens strålar bryter igenom molntäcket förvandlas blommorna till skimrande skyar i sobra kulörer. Förodla dina luktärter under våren för tidigare blomning av sommarens mest väldoftande och rikblommande ettåringar.

2024-03-17

Persikodrömmar

Zinnia för tankarna till lidelsefull blomning där alla kulörer är vackra tillsammans. Livfullt rosa, röda, orange och gula blommor står sida vid sida i skön harmoni från tidig sommar tills hösten går mot sitt slut. Nu träder en ny zinnia in på scenen med blommor i milda toner av persikorosa. Under sommarens blå himmel lyser blommorna klart medan höstsolen ger kronbladen en mjukt glödande färg. Zinnia 'Zinderella Peach' slår ut i charmerande dubbla blommor med en rufsig kalufs i mittkronan. Som lekfull kontrast dyker enkla blommor då och då upp i denna fluffiga persikodröm. Odla 'Zinderella Peach' i rabatter och krukor och plocka gärna till buketter – nya blommor slår ut hela sommaren.

2024-03-10

Små frestelser

Odla en guldmedaljör som serverar dig utsökta godsaker hela säsongen. Inbäddade i lummig grönska lockar mängder av små tomatfrestelser med frisk syra och mustig sötma. De droppformade, orange frukterna sitter periodvis så tätt att de ser ut att knuffas och trängas om utrymmet. Med sina kraftfulla stjälkar bär den lilla busken upp dem alla och står stadigt när sommarvindarna susar. Körsbärstomat F1 'Tiny Temptations Orange' är en ynnest att odla, inte bara för smaken och den vackra plantans skull utan för att den är så frisk och sund – bladmögel biter inte på denna tuffing. Välj en varm och skyddad plats i krukor och lådor och njut av din tomatsommar med F1 'Tiny Temptations Orange'.

2024-02-04

4.6/5 (10675)
2024-06-14
Jeg var skeptisk i starten, fordi jeg ikke kendte butikken, men leveringen var hurtig og meget godt pakket ind. Sået med det samme og de første små planter tør allerede komme ud. Hvad kunne være bedre? Jeg vil bare være glad nu og gemme butikken for mig selv.
- Marion W
2024-06-13
Rigtig godt frøsortiment!
- Unni r
2024-06-12
Meget hurtig levering!!! Gode priser! Godt udvalg!
- Cathrine W
2024-06-12
Ser ud til at være godt selvom det er lidt tidligt at vide hvordan høsten bliver 😀 hurtig levering og produkterne er godt pakket ind så de ikke tager skade.
- Ann A
2024-06-12
God behandling, hurtig levering
- Annica A
2024-06-12
Hurtig levering
- Anneli
2024-06-11
Hurtig levering
- Hans S
2024-06-11
Gode frø og hurtig levering.
- Linda V
2024-06-11
Så mange spændende frø og hurtig levering.
- Lisbeth T
2024-06-11
Hurtig og god service, som er lige det du ønsker.
- Arne C
2024-06-11
Hurtig og korrekt levering, købte et vandingsanlæg
- Johan Å
2024-06-11
Hurtig at få frø hjem, god kvalitet.
- Camilla G
2024-06-10
Hurtig levering
- Anna-karin S
2024-06-10
Du finder altid interessante frø hos Impecta, og de er altid af høj kvalitet. Indtil videre har jeg ikke oplevet, at frø fra dem ikke spirer.
- Björn-Marcus S
2024-06-10
Fine frøposer og fine råd
- Linda T
2024-06-10
Yderst tilfreds med gode spirevillige frø 👏😊 samt levering og service 😊
- Britt I
2024-06-10
Hurtig levering, bredt udvalg
- Lena S
2024-06-10
Jeg har altid haft succes med mine dyrkninger, når jeg brugte frisk frø fra Impecta og normalt når jeg havde frøene liggende hen over vinteren. Det synes jeg er en god vurdering. Derudover har de et godt sortiment. Masser at vælge imellem!
- Gun K
2024-06-10
Manglende frøpose ved levering. E-mailet og en ny taske blev sendt. Godt hurtigt svar fra kundeservice. Fantastisk.👍
- Gunilla N
2024-06-10
Hurtig og pålidelig.
- Per S
Are you in the right place?
Continue to impecta.dk