Dyrk en blomstereng

Ved at udskifte hele eller dele af græsplænen med skønne blomster, skaber du en nem og smuk have, der tiltrækker bier, humlebier og sommerfugle. Her lærer du, hvordan du dyrker en blomstereng i baghaven og får tips til færdigpakkede blomsterblandinger.

Sådan lykkes din blomstereng:

 • Vælg et solrigt sted
 • Forbered området godt til din eng
 • Brug en god frøblanding
 • Slå engen sidst på sommeren

Vælg et solrigt sted

Langt de fleste eng- og sommerblomster trives på solrige steder. Her i frøhandlen hos Impecta har vi mange blomsterblandinger, der alle vokser bedst i solen, men vi har også sammensat en skyggetolerant blanding af blomster til dig, der vil prøve at dyrke på et mere skyggefuldt sted.

Forbered området til din eng

Engfrøene har brug for bar, løs jord for at spire. At sprede frøene ud i en etableret græsplæne fungerer ikke - græsrødderne danner et tæt netværk i jorden og forhindrer blomsterfrøene i at spire.Sådan sår du eng i en del af græsplænen:

 • Marker det område, hvor du ønsker at så blomsterblandingen. Grav området ud i 10-30 cms dybde, afhængigt af hvor tæt din græsplæne er, så græs og rødder kommer væk. Ved en tør, mager jord med sparsomt græs kan det være tilstrækkeligt at rive det øverste lag væk.
 • Fjern al ukrudt.
 • Riv gerne sand ned i jorden før såning. Engblomster trives i mager jord.
 • Udjævn jorden med riven og vand den, inden du sår.
 • Hold jorden fugtig, indtil frøene er spiret, og de små planter er vokset op.

Dyrk kartofler før eng

Hvis du har en meget frodig græsplæne og ønsker at erstatte en større del af den med en eng, kan det være en god idé at dyrke kartofler i jorden et år, inden du sår blomsterblandingen. Grav græsset op og sæt kartofler i hele området. I løbet af sæsonen vil jorden blive grundigt løsnet og næringsstofferne vil blive reduceret til næste sæson. Nyd en sommer med bonuskartofler.

Brug en god frøblanding

Før du vælger, hvilke frø du vil så i din blomstereng, er det godt at overveje både betingelserne på stedet og dine forventninger. Ønsker du at dyrke med ekstra fokus på de bestøvende insekter, vil du have smukke snitblomster eller vil du måske dyrke spiselige blomster i engen?

Vi har et stort udvalg af blomsterblandinger, hvoraf mange er i store poser, så du nemt kan dyrke på et større område.

Slå engen sidst på sommeren

Når sommeren er ved at være slut, er det tid til at slå din eng. Klip blomsterne ned eller slå med en le og lad plantematerialet ligge i en uge for at tørre. Derefter fjerner du det hele og lægger det på komposten eller bruger det som dække et sted i haven.

Fordelene ved at dyrke en eng:

 • Det er smukt.
 • Du gavner bestøvende insekter som bier, humlebier og sommerfugle.
 • Du bidrager til at øge biodiversiteten.
 • Det er nemmere at passe en eng end en græsplæne.
 • Du kan plukke små buketter med fine engblomster hele sommeren.

God fornøjelse med din blomstereng!

Impecta Fröhandel

Jordnära
På Impecta Fröhandel delar vi gärna med oss av vår kunskap. Här samlar vi jordnära artiklar om odling och frösådd samt utvalda sorter som vi lyfter fram lite extra under rubriken Veckans frösort. Välkommen till Jordnära – tankar och tips för odlarvänner.

Ugens Frøsort

Glamourøs kornblomst

Den gammeldags kornblomst minder om barndommens somre, hvor solen altid skinnede fra en klar, blå himmel, der matchede farvetonen på kornblomsterne på engen. Men denne særlige blomst kommer i mange flere farver end det - alle lige smukke. Kornblomsten 'Red Boy' bringer lidt glamour til sommerromantikken med sine skinnende hindbærrøde, luftige blomster. De ser ud til at sende en kæk besked om at turde tage chancer og at overraske betragteren. I mylderet på en klassisk sommereng er 'Red Boy' en oplagt holdspiller, men blomsten kan også sprede elegance i sommerbedet i haven. Som snitblomst er kornblomsten et fint indslag i en blandet, frisk buket eller som en hel buket, der er smuk at tage ind og tørre til vinteren.

Læs mere
Fest for insekterne

Når bierne skal til fest, drømmer de om pollen og nektar på menuen. Lad os invitere dem ved at skabe plads til enkle, åbne blomster, der byder insekter velkommen til at slå sig ned og nyde et festligt måltid. I samme øjeblik opstår naturens magi, når blomsterne bliver bestøvet, og livets cyklus fortsætter. Blomsterblandingen 'Bivækst' giver dig et komplet festkoncept for bier og andre bestøvere. Frøene vil vokse sig store til en skøn blanding af sommerblomster med hjulkrone, kornblomst, ridderspore, hørblomst og mange andre af vores smukkeste etårige blomster. Under blomsternes beskyttelse kan en skål med vand med en lille sten i midten give de små flyvende, summende væsener en oase til hvile, afkøling og en forfriskende slurk at drikke, før de flyver videre til næste festmåltid.

Læs mere
Fest for humlebier

Så længe den gyldne løvemund 'Rocket Golden' ikke har nogen bestøvende gæster på besøg, holder den sine blomster lukkede. Inde i den lækre hule af blade lokker pollen og nektar til sommerfest. En lille bi flyver forbi og banker forsigtigt på, men bliver ikke lukket ind. Nu lander i stedet en buttet humlebi ved løvens mund, som gæstfrit åbner sig. Vel inde, tumler humlebien rundt, indtil den igen vælter ud af blomsten med luftige pollenbukser på de små ben. Det kræver en vis kraft at åbne løvemundsblomsten op, hvilket gør adgang til den lækre pollen eksklusiv for humlebier og tungere bier. Så din 'Rocket Golden' indendørs om foråret, plant den ud i store klynger i blomsterbedet eller krukker og inviter humlebierne til fest.

Læs mere
Krydret elegance

For dig, der endnu ikke har prøvet sareptasennep 'Crimson Red', venter en dejlig opdagelse. Hvis den elegante peberagtige og krydrede aroma skulle beskrives med en farve, ville den sandsynligvis være dyb rød, ligesom farven på de smukke fligede blade hos 'Crimson Red'. Smagen er netop krydret - uden at være påtrængende, men oplevelsen i ganen er mild på trods af intensiteten. Når du først har opdaget en grøntsag, der både er let at dyrke, sund og lækker, ville det så ikke være ren lykke at have adgang til den hele tiden? Med 'Crimson Red' finder du netop lykken, da denne velsmagende sareptasennep kan høstes året rundt. Dyrk den udendørs om sommeren og i vindueskarmen, når kulden kommer - så er du altid sikret en elegant farve og god smag til alle dine salater.

Læs mere
4.6/5 (10675)
2024-06-14
Jeg var skeptisk i starten, fordi jeg ikke kendte butikken, men leveringen var hurtig og meget godt pakket ind. Sået med det samme og de første små planter tør allerede komme ud. Hvad kunne være bedre? Jeg vil bare være glad nu og gemme butikken for mig selv.
- Marion W
2024-06-13
Rigtig godt frøsortiment!
- Unni r
2024-06-12
Meget hurtig levering!!! Gode priser! Godt udvalg!
- Cathrine W
2024-06-12
Ser ud til at være godt selvom det er lidt tidligt at vide hvordan høsten bliver 😀 hurtig levering og produkterne er godt pakket ind så de ikke tager skade.
- Ann A
2024-06-12
God behandling, hurtig levering
- Annica A
2024-06-12
Hurtig levering
- Anneli
2024-06-11
Hurtig levering
- Hans S
2024-06-11
Gode frø og hurtig levering.
- Linda V
2024-06-11
Så mange spændende frø og hurtig levering.
- Lisbeth T
2024-06-11
Hurtig og god service, som er lige det du ønsker.
- Arne C
2024-06-11
Hurtig og korrekt levering, købte et vandingsanlæg
- Johan Å
2024-06-11
Hurtig at få frø hjem, god kvalitet.
- Camilla G
2024-06-10
Hurtig levering
- Anna-karin S
2024-06-10
Du finder altid interessante frø hos Impecta, og de er altid af høj kvalitet. Indtil videre har jeg ikke oplevet, at frø fra dem ikke spirer.
- Björn-Marcus S
2024-06-10
Fine frøposer og fine råd
- Linda T
2024-06-10
Yderst tilfreds med gode spirevillige frø 👏😊 samt levering og service 😊
- Britt I
2024-06-10
Hurtig levering, bredt udvalg
- Lena S
2024-06-10
Jeg har altid haft succes med mine dyrkninger, når jeg brugte frisk frø fra Impecta og normalt når jeg havde frøene liggende hen over vinteren. Det synes jeg er en god vurdering. Derudover har de et godt sortiment. Masser at vælge imellem!
- Gun K
2024-06-10
Manglende frøpose ved levering. E-mailet og en ny taske blev sendt. Godt hurtigt svar fra kundeservice. Fantastisk.👍
- Gunilla N
2024-06-10
Hurtig og pålidelig.
- Per S
Are you in the right place?
Continue to impecta.dk