Jordnära - Tip och tankar för odlarvänner

Veckans Frösort

Veckans frösort

Et blomstrende kunstværk

I næsten hundrede år, fra slutningen af ​​det 19. århundrede til slutningen af ​​forrige århundrede, levede den engelske kunstner og gartner Cedric Morris. Hans brændende lidenskab for blomster var tydelig i hans kunst såvel som i hans smukke have i Suffolk, nordøst for London. Cedric elskede valmuer og især varianter med afdæmpede farver på de helt enkle kronblade. I sine blomsterbede sorterede han stædigt blomster i orange og rød fra til fordel for helt blide pasteller. Og dér, et sted på Cedrics grund, så kornvalmuen 'Mother of Pearl' dagens lys. Blomster i støvet lilla, blød pastelrosa og gråhvide toner med smukke sølvaccenter var præcis den farveholdning, som den blomsterelskende maler havde drømt om.

2023-05-28

Læs mere >>
En nordisk mester

Som en af ​​de få afgrøder har kålroen ingen vilde slægtninge. I løbet af 1600-tallet så den dagens lys i Norden gennem en krydsning mellem majroe og havekål. Dette var før ​​kartoflen havde gjort sit indtog, og behovet for sunde og hårdføre afgrøder var stort. Da kartoflen for alvor stormede ind i de nordiske husholdninger i 1800-tallet, gik kålroen – også kendt under navnet kålrabi i Danmark – efterhånden lidt i glemmebogen som menneskeføde herhjemme, ikke mindst fordi den havde fået et dårligt ry under 1. verdenskrig, hvor mange, især sønderjyder, måtte holde sulten fra døren ved at spise kålroer. I dag, hvor vi atter har fået øjnene op for rodfrugters gode egenskaber, er det dog værd at invitere kålroen ind på middagsbordet igen. For kålroer er faktisk den grønsag, der indeholder mest C-vitamin - og så er den rig på kostfibre. Kålroer kan f.eks. koges, dampes, gratineres, rives til råkost eller blandes i salater. Smagen er mild og kålagtig. Prøv kålroe 'Champion' og lær en nordisk mester at kende.

2023-05-14

Læs mere >>
Mindeværdig elegance

I havens blomsterbede findes snart en hel verden af mangfoldige karakterer. Nogle blomstrer kun ganske kort – vidunderlige og iøjnefaldende blomster på svajende stilke, der kun findes i fuldt flor i få uger. Andre indtager en stabil plads i blomstermængden hele sommeren og ind i efteråret. Det sidste gælder enkeblomsten ’Fire King’ – en etårig, som gerne vil huskes. På stabile, men dog fine stængler, rejser den knaldrøde blomst sig elegant over løvet. Den springer ud i juli og kan blomstre helt til efteråret sætter ind. Enkeblomsten ’Fire King’ har fine detaljer som de hvide pift blandt de skarlagensrøde blomsterblade og en skøn duft. Så frøene, hvis du vil have en elegant tilføjelse til sommerens blomster, der er lige smuk om den pryder haven eller optræder i sommerens buketter, friske som tørrede.

2023-05-12

Læs mere >>
Skønhed som varer ved

Når forsommerens intense blomstring er forbi, tager riddersporerne over og blomstrer med liv og lyst, indtil efteråret sætter ind. Blomsterne gemmer på pollen og nektar, der tiltrækker små nyttige bestøvere til havens blomsterbede og krukker.Riddersporen 'Fancy Belladonna' er etårig og sparer ikke på krudtet, når den først har gjort sin entré. Med udsøgte, langstilkede blomsterknopper beklædt med stjerneformede, enkeltstående blomster i lys lilla til blød rosa, stråler den i haven. Mørke striber giver kronbladene ekstra liv. Når den nederste blomst på sporen er afblomstret og toppen stadig har en udfoldet knop, er tiden inde til at plukke 'Fancy Belladonna' for at tørre dem til vinterens buketter – det er skønhed, som varer ved.

2023-05-07

Læs mere >>
Sommerjuveler

Blandt årets højdepunkter i haven er at kunne så sommerblomster i forårsvarm jord. Men hvornår kan man egentlig det? Et engelsk råd fra de gamle herregårdsgartnere lyder: Vil du vide, hvornår du kan begynde at så, så tag bukserne af og sæt dig på jorden. Føles det ikke koldt og ubehageligt, er jorden klar til brug. Et lidt mere nutidigt råd vil være at nulre en håndfuld jord i håndfladen, smulrer den mellem dine fingre, er jorden klar til at så i.En sommerblomst, som ofte kom i jorden på slotte og gårde, er klinte, som også går under navnet engens juvel. Klinte 'Queen Formula mix' bryder ud i klare blomster i en palet af hvid og lilla. De fine blomster svæver højt på yndefulde stængler og trives godt med valmuer og kornblomster som sine naboer.

2023-04-23

Læs mere >>
Knasende godbid

Forårssolen varmer jorden, som endelig er ved at være fri for vinterens tyngende fugt. Nu er det tid at så de grønsager, som skal give sæsonens første høst. Frø til radisen 'Felicia' puffes nogle centimeter ned i køkkenhavens muld. Der går ikke mange dage, før en spire bryder ud gennem frøskallen og søger op mod jordoverfladen. Over jorden viser to hjerteformede kimblade sig, som forsyner planten med næring i den første tid. Den lille radisespire kommer hurtigt i vækst. Sollyset fylder den med energi, som den sender ned til den voksende rod. Inden længe er det tid til at høste den aflange, lilla 'Felicia'-radise og få sæsonens første, sprøde, krydrede og uforligneligt lækre smagsoplevelse.

2023-04-16

Læs mere >>
En plysset perle

Som en pude at hvile kinden på – sådan er den fyldte solsikke ’Gummy Bear’. En plysset perle som vil få mange beundrere med sin spektakulære blomstring. Tæt fyldte, citrongule blomster hæver sig over frodige, grønne blade og puffer blidt hinanden frem og tilbage i brisen. Det er som at hvile blikket på en rolig, en gul bølge. ’Gummy Bear’ har en meget rig blomstring, så du kan plukke af den til sommerens buketter, hvor den vil holde sig frisk længe. I haven fortsætter blomstringen indtil september, hvor den gule farve bliver dybere i sensommerens varme lys.

2023-04-09

Læs mere >>
Succes i køkkenet

I planteriget er kål kongen af variation. Kåldynastiet har regeret længe og spredt sig over hele verden med fristelser i form af forskellige smage, former og farver. Den koniske spidskål 'Express', er en sort, der har løftet variation til sit helt eget niveau. I løbet af sommeren høstes de første spidse hoveder, tæt knyttet af lysegrønne, sprøde blade. Den søde og milde smag er et hit i køkkenet. Spidskålen kan nydes rå eller fyldt og bagt i ovnen. Den kan også dampes, braiseres, steges, frituresteges, ovnsteges, pickles og syltes. Kålhovederne kan sagtens blive stående i køkkenhaven et stykke ind i efteråret og kan derefter opbevares til vinterens varierede madlavning. Dyrk spidskål 'Express' og oplev den glæde, som den værdifulde kålfamilie giver i både køkkenet og køkkenhaven.

2023-04-02

Læs mere >>
Frø fra kilden

Vi ved ikke med sikkerhed, hvordan det så ud, men fantasien kan få frit løb. Mens 1600-tallet synger på sidste vers, vandrer den sicilianske munk Franciscus Cupani rundt på sin smukke ø. Luften er krydret med duften af vilde ærteblomster, der slynger sig mellem buske og træer. Franciscus har venner over hele Europa med interesse for botanik, og til dem sender han frø fra Siciliens vidunderligt duftende skønheder. Snart bliver den første sort af ærteblomst døbt 'Franciscus Cupani'. Et par år senere blomstrer en ny sort med en enestående duft og glitrende violette kronblade. Når du dyrker denne kulturarvssort ved navn ’Matucana’, er det som at så et frø direkte fra kilden, hvor den avlede ærteblomst blev født.

2023-03-19

Læs mere >>
En frelser i nøden

Dyrkning fylder os med glæde og energi til lystfyldte projekter, der emmer af inspiration. Nogle gange kan drømmene overstige energien eller den tid, der er til rådighed. Så er det, du har brug for tallerkensmækker 'Purple Emperor' - din ædle frelser i nødens stund. I blomsterbedet, hvor jorden er bar, fordi stauderne ikke er nået at komme på plads, lader du den etårige tallerkensmækker trylle. Hurtigtvoksende ranker med frodige blade og blomster i antikrosa fylder ud i blomsterbedet. På skråningen, der er svær at planlægge, ruller 'Purple Emperor' et farverigt blomstertæppe ud, mens andre ideer får lov til at modnes. Tallerkensmækker lysner, dækker og forskønner af hjertens lyst, mens du tager en pause og tænker på dine fremtidige projekter.

2023-03-12

Læs mere >>
Udsøgt alliance

Da agurk mødte melon, og naturen tillod en spontan krydsning, opstod sød musik. Melonagurk 'Carosello' kombinerer melonens sødme og agurkens saftige friskhed i samme frugt. I den italienske region Apulien har 'Carosello' været en lokal delikatesse i hundreder af år. I sin tidlige, lysegrønne modenhed høstes den som agurk til salaten. Det salte, saftige frugtkød renser og åbner smagsløgene, så måltidet kan nydes i fulde drag. Under sommerens sol og varme udvikles sødmen; farven går over i det gule, og 'Carosello' forandrer sig til en dessert. Tidligere blev melonagurk anset for at gøre underværker på huden - efter en ansigtsmaske lavet af frugten blev huden efterladt glat og strålende. I drivhuse og på solrige steder udendørs bliver denne udsøgte alliance mellem agurk og melon en delikatesse selv på vores nordlige breddegrader.

2023-02-15

Læs mere >>
Skyer i lilla

Denne spektakulære etårige plante blomstrer i tætte lilla skyer, der ved nærmere eftersyn er sammensat af tusindvis af miniblomster. Rige på nektar tiltrækker de bier, der flagrer fra blomst til blomst. Blå halsurt 'Black Knight' er en af naturens omhyggeligt designede skabninger, hvor blomsten svæver over stængler og blade i koordinerede farver. Løvet er stilfuldt farvet i lilla-grønt med lilla bladribber. De mørke stængler støtter hver blomst med en beslutsomhed, der gør 'Black Knight' til en fænomenal snitblomst. Så mange frø og lad Blå halsurt vække glæde og forundring i blomsterbede og krukker, samt i sæsonens mest iøjnefaldende buketter.

2023-02-07

Læs mere >>
Vild dyrkningsglæde

En hjemmeavlet, flot rød tomat fyldt med smagen af sommer, giver dyrkningsglæde. Tænk sig, at årsagen til hele herligheden er den lille ribstomat, også kaldet vild tomat. Med sine blot fire gram kan verdens mindste spiselige tomat virke beskeden. Hvad den mangler i størrelse, opvejer den i smag og variation. Dukan tælle op til flere hundrede tomater på en enkelt plante af sorten ’Red Currant’. De saftige ribstomater smager lækkert, og der dannes en perlerække af tomater i store klaser. Bladene er intenst duftende og fordeler sig på pæne, ranglede grene. Når man avler Currant Red', dyrker man også naturlige samtaleemner – den vilde dyrkningsglæde ved ribstomaten er virkelig noget man taler om.

2023-02-07

Læs mere >>
For feinschmeckere

Som navnet afslører, er strandkålens naturlige levested miljøer nær kysten. Der krøller salt- og vindafvisende kamme af blade sig sammen i den ugæstfri jord. I England har strandkål længe været betragtet som en delikatesse takket være dens nøddeagtige stængler og broccoli-lignende blomsterknopper. De store blade har en noget bitter smag, som de britiske kystbeboere afhjælper ved at hyppe planterne, som vi gør med asparges. I løbet af efteråret gik folk ud langs strandene og dækkede strandkålen med tang. I det tidlige forår spirede så møre knopper under vinterdækket. Efter primør-høsten, den meget tidlige høst, voksede bladene, og snart blev kendere lokket tilbage til kysterne for at plukke velsmagende stilke og blomsterknopper.

2022-10-30

Læs mere >>
Slyngende skønhed

Forårets spæde, grønne skud er ivrige efter at komme i gang. Ranker vokser op, fantasifuldt klædt med vinger og slyngtråde. Når de begiver sig ud på deres snoede sommerrejse, fungerer buske og krat som støtte. Rankerne klatrer hist og her blandt kviste og grene med det mål at komme ud i sollyset lige i tide til den rigelige blomstring. Er der ikke noget at klynge sig fast til, er jorden dækket af et grønt, frodigt tæppe. Om sommeren blomstrer staudelathyrus i røde, hvide og lyserøde ærteblomster på korte stængler. Dette snoede virvar er ærteblomstens flerårige og duftløse slægtning, der visner om efteråret for at vende tilbage næste sæson fuld af energi og vilje til at blomstre.

2022-10-23

Læs mere >>
En fryd for øjet

Et stort ståhej bryder ud, når havens besøgende passerer en busk, der tilsyneladende er overstrøet med små papirlanterner. Det er, når frøkapslen på japansk lygte skifter sin til lysende orange efterårsfarve, at planten vækker så intens interesse. Om vinteren tørrer frøkapslen og får en ny glansperiode, når lanternen dækkes af funklende rimfrost i den blege morgensol. For den tålmodige venter endnu en fryd for øjnene, når årgamle lygter er så tynde, at kun bladenes nerver holder dem sammen. Der dannes et gennemsigtigt net, og inde i det skinner lygtens røde bær. Plantet i en smuk krukke danner japanske lygter en fantastisk fin dekoration i lang tid og i forskellige spændende afskygninger.

2022-10-09

Læs mere >>
Kejserlig rødmen

Blandt de mange sagn om kejserkronen er den, der fortæller, hvordan en af blomsternes farver blev rød. Det blev sagt, at på Jesu tid blomstrede kronerne kun i hvidt og gult. De voksede dengang blandt andet i Getsemane, en have ved foden af Oliebjerget i Jerusalem. Da Jesus blev fængslet, viste havens planter deres ærbødighed ved at bøje blomsterne til jorden – alle undtagen kejserkronen, som stod tilbage i al sin pragt. Den statelige blomst blev bandlyst for sin arrogance og rødmede derefter af skam. Måske er der andre forklaringer, men i vores fantasi kan vi tro, at kejserrødmen gav blomsterne en ny farve og lagde grunden til vores fine blanding af kejserkroner i gule, orange og røde farver.

2022-09-25

Læs mere >>
Evig sommer

Vi er vant til at se hvid okseøje svaje i sommervinden på enge og naturgrunde. I haven spreder de et naturligt budskab, og blomsten rejser sig ofte på høje stængler. Til udfyldning af det nederste lag af blomsterbedet er der den lille kæmpemarguerit F1 'Madonna' med så ekstravagant smukke blomster, at sommeren aldrig mangler skønhed. 'Madonna' vokser på lave, tæt forgrenede planter draperet med store, jomfruhvide kantblomster. I midten skinner skiveblomsten i den klareste gule farve. Mens den ene hvide okseøje - eller marguerit - mister sin skønhed, springer den næste ud. Det, der visner, dækkes snart af en ny blomst, og sommeren føles evig.

2022-09-18

Læs mere >>
Et skuespil

Når naturens designere lader fantasien flyde frit, skabes fascinerende designs. De smukt mejslede asiatiske liljer er malet i en spektakulær farveskala af intens orange, rød, gul og rosa. Blomstringen iscenesætter et skuespil, man kun kan længes efter. Se bare 'Rosella´s Dream', hvis liljer er en sensommerdrøm i blomsterbedet. Farven skifter fra næsten hvid til mørkere rosa mod spidsen af kronbladet. Små chokoladebrune prikker mod midten af blomsten viser vejen for sommerfugle, der gerne vil besøge de bordeauxrøde støvdragere. Du kan godt plukke 'Rosella's Dream' til en buket og afslutte skuespillet i haven. Det er nok med en enkelt lilje i en smuk vase til at fylde et værelse med den fineste blomsterpragt.

2022-09-11

Læs mere >>
Forårets morgengave

Hvilken slags blomster stråler en aprilmorgen et par centimeter over den bare jord? Tulipaner er svaret, noget overraskende for dem, der forestiller sig de klassiske sorter. Bokhara-tulipanen 'Honky Tonk' ser næsten frygtsom ud med sin bløde, svovlgule farve i forårets kolde lys. En klædelig beskedenhed for noget så smukt. I løbet af natten lukker blomsten sig for igen at springe ud ved solopgang. Ydersiden af kronbladene har et let penselstrøg af gammelrosa. 'Honky Tonk' vækker lysten til mere og tilfredsstiller den ved at formere sig over tid. På græsplænen eller naturgrunden vil forårets morgengave hvert år dukke op med flere og flere udsøgt smukke blomster.

2022-09-04

Læs mere >>
Pistiller af guld

Den store julekage med safran fra egen høst er bare en drøm, men at noget af dit julebag ligefrem kan få deres smag af krokus, der blomstrer i din have, det vidste du måske ikke. At blomstens pistiller er kilden til dette værdifulde krydderi er blot et af de spændende træk ved safrankrokusen. Et andet er, hvordan den overrasker ved at blomstre om efteråret. Pludselig er den der med sine yndige lilla krokus i september og oktober. Foråret kommer på besøg, samtidig med at sommeren siger farvel. For avleren, der graver sine løg af safrankrokus ned i sensommeren, venter endnu en behagelig overraskelse, da blomstringen kommer allerede samme efterår. Hvorfor vente på noget så smukt som en blomst med sarte pistiller af guld.

2022-08-28

Læs mere >>
Naturens vidunder

Selv som knop, leverer den violette tulipan 'Persian Pearl' det højeste niveau af skønhed. Ser vi på dens højde, er niveauet dog meget lavt, blomsterne når kun ti centimeter over jorden. Tilbage til den smukke knop, hvis lilla-røde kronblade har et let strøg af grønt på ydersiden. Når forårssolen varmer, springer blomsten ud og danner en lilla-rød stjerne. En smørgul bund lyser varmt tilbage mod solens blege stråler. 'Persian Pearl' er slående smuk og derfor bør den plantes et sted, hvor du ofte vælger at gå hen i april-ugerne, hvor den blomstrer. Grav løgene op om efteråret og husk præcis, hvor de er, så du kan lade dette naturvidunder glæde dig, når foråret er her igen.

2022-08-21

Læs mere >>
Værd at beundre

Efterårets indtog vækker blandede følelser. Den smukke højsommertid er ved at være slut for at blive erstattet af en anden skønhed; den fra havens modnende høst og glødende sensommerblomster. Nu kan tankerne heldigvis for en stund vandre til næste forår med drømme om blomstrende løg. Kæmpeløg 'Ambassador' er det rigtige valg for dig, der vil betages og måske også imponere. Det storslåede lilla kæmpeløg vækker beundring; først på afstand, så vil beskueren komme tæt på for at måle blomstens omfang. Kraftige stængler har styrke nok til at holde de store kugler oppe og majestætisk lade dem svaje over forårets grønt, hvor de er alle beundrende blikke værd.

2022-08-07

Læs mere >>
Sprød dyrkningsglæde

Storslået og farverig blomstring bringer stor glæde for avleren, ingen tvivl om det. Det gør rigelig høst af grøntsager også. Mindst lige så glad kan avleren dog føle sig af langt mere afdæmpet grønt. Se bare vintersalaten 'Match', som rejser sig blot et par centimeter over jorden. Små rosetter af blade dækker jorden med sprøde, mørkegrønne blade; nøddeagtige og delikate i smagen. Når vintersalat plukkes ind i restaurantkøkkenet, lyder den det mere verdenskendte navn mâche-salat. Dyrk udendørs til høst om efteråret eller indendørs, så du kan høste, når du vil. Hele året rundt giver 'Match' vintersalat sprød dyrkningsglæde med nærende, velsmagende grønt.

2022-07-24

Læs mere >>
ARTIKEL 1-24 230.1 2 3 4  Næste »  | Vis alle 

Ugens Frøsort

Blommande konstverk

Under nästan hundra år, från sent 1800-tal till slutet av förra seklet, levde konstnären och trädgårdsmästaren Cedric Morris. Hans brinnande passion för blommor syntes i såväl konsten som i den vackra trädgården i grevskapet Suffolk, nordost om London. Cedric älskade vallmor och särskilt sorter med dova kulörer på de skira kronbladen. I sina rabatter rensade han envist bort blommor i starkt orange och rött till förmån för milda pasteller. Och där någonstans, på Cedrics ägor, såg kornvallmo ’Mother of Pearl’ dagens ljus. Dovt antikpurpur, milt pastellrosa och åsklila med silvriga inslag var precis de finstämda toner denna blomsterälskande målare hade drömt om.

2023-05-28

Minnesvärd elegans

I rabatter skapas små världar av blommor med plats för en mångfald av karaktärer. En del arter blommar enligt devisen att underbart är kort, med iögonfallande blomning på svajiga stjälkar under några veckor. Andra tar en resolut och stabil plats i blomstervärlden under hela sommaren och tidig höst. Som praktvädd ’Fire King’ − en ettåring som önskar bli ihågkommen. På stadiga men ändå nätta stjälkar reser den sig stilfullt ur sin egen grönska. I juli slår en förtjusande blomma ut. Den väldoftande vädden ’Fire King’ är tät, välformad och färgad i scharlakansrött med vitt strössel i topparna. Så fröerna för ett elegant tillskott i sommarens blomning, liksom i färska och torkade buketter.

2023-05-21

Nordisk mästare

Som en av få grödor har kålroten inga vilda släktingar. Under 1600-talet såg den dagens ljus i Norden genom en korsning mellan rova och kål. Detta var före potatisens genomslag och behovet av nyttiga och tåliga grödor var skriande. På västgötska kallades den nya livsviktiga roten för rotabagge. Fröer skeppades utomlands till Skottland och Frankrike där kålrot än idag heter rutabaga. När potatisen stormade in i de svenska hushållen på 1800-talet föll kålroten i glömska. Tack vare Programmet för odlad mångfald och det stora fröupproret har många sorter av fröer till kålrot samlats in och nu odlas de återigen för sin nytta och smak. Prova kålrot 'Champion' och lär känna en nordisk mästare.

2023-05-14

Skönhet som varar

När försommarens intensiva fägring har dragit sig tillbaka skjuter riddarsporrarna fart för att blomma med liv och lust tills hösten tar vid. Blommorna gömmer pollen och nektar som lockar små gynnare till trädgårdens rabatter och krukor. Den romerska riddarsporren 'Fancy Belladonna' är ettårig och sparar inte på krutet under sitt enda framträdande. Utsökta, långstjälkiga blomspiror kläs med stjärnformade, enkla blommor i ljuslila till mjukt rosa. Mörka strimmor ger kronbladen extra liv. När sporrens nedersta blomma har slagit ut och toppen fortfarande har en outslagen knopp är tiden utmärkt att plocka 'Fancy Belladonna för att torka till vinterns buketter och skönhet som varar länge.

2023-05-07

Sommarjuveler

Bland odlingens höjdpunkter finns sådden av sommarblommor i vårvarm jord. När är det då äntligen dags? En engelsk sägen berättar om ett råd från herrgårdarnas trädgårdsmästare: Om du vill veta när du kan börja så, ta av byxorna och sätt dig på marken − känns det inte alltför obehagligt är jorden redo att bruka. Mer nutida vägledning är att rulla en näve jord i handflatan; trillar den lätt sönder kan du börja så. En blomma som kom i jorden runt många slott och gårdar var sommarklätten − även kallad ängens juvel. 'Queen Formula mix' slår ut i skira blommor i en palett av vitt och purpurrosa. Sommarklätten svävar högt på sirliga stjälkar och ser gärna vallmo och blåklint som sina grannar.

2023-04-23

Krispig krydda

Vårsolen värmer jorden som äntligen har torkat upp efter vinterns eviga blöta. Det är tid att så grönsakerna som ska bli säsongens första skörd. Fröer till rädisa 'Felicia' petas ner någon centimeter i kökslandets mylla. Där tar det inte många dagar innan en grodd spränger igenom fröskalet för att leta sig upp mot markytan. Väl ovan jord bildas två hjärtblad som kommer försörja den lilla plantan med näring första tiden. Snart frodas rädisans blast och fylls i solljuset av energi att skicka ner till den växande roten. När det är dags att dra upp purpurfärgade 'Felicia' ur jorden väntar smakupplevelsen av säsongens första, krispigt kryddiga och ljuvligt goda rädisa.

2023-04-16

Fluffigt ögongodis

Som en kudde att vila kinden mot är den fyllda solrosen 'Gummy Bear'. Ett fluffigt ögongodis som kommer samla beundrare under sommarens spektakulära blomning. Heldubbla, citrongula solrosor flockas ovan tät grönska och ser nästan ut att ömsint knuffa varandra fram och tillbaka. Upplevelsen blir böljande, gula vågor att vila blicken i. En generös blomning ger dig utrymme att ta in 'Gummy Bear' i sommarens vaser, där solrosen står länge i sin fulla prakt. I trädgården fortsätter blomningen till september då den gula färgen djupnar i sensommarsolens varma ljus.

2023-04-09

Succé i köket

I växtriket är kål kungen av variation. Kåldynastin har regerat länge och brett ut sig över världen med lockelser i olika smak, form och färg. Den koniska spetskålen 'Express', är en sort som tagit variation till en egen nivå. Under sommaren skördas de första toppiga huvudena, tätt bundna av ljusgröna, krispiga blad. Den söta och milda smaken gör succé i köket. Spetskålen kan njutas rå eller fylld och bakad i ugn. Den kan också ångas, bräseras, stekas, friteras, ugnrostas, picklas och syras. Kålhuvudena står gärna kvar i grönsakslandet en bit in på hösten för att sedan lagras inför vinterns variationsrika tillagning. Odla spetskål ’Express’ och upplev glädjen som det värdefulla kålsläktet skänker i såväl köket som grönsakslandet.

2023-04-02

Vælg land

Luk og fortsæt med DKK